I går hadde bransjeorganisasjonen generalforsamling, før de deretter arrangerte Byggevaredagen.

Jon Karlsen fra Glava ble gjenvalgt som styreformann. Det ble også nestleder Arne Haldorsen (Ølen Betong), samt styremedlemmene Trond Hagerud fra Rescon Mapei og Thomas Schüller fra Norgips Norge. Styret fikk en nykommer - Johan Wigestrand fra JGO Betong, som erstatter Øystein Akselsen (Jackon). Geir Drangsland (Bygma) og Ingrid Dahl Hovland (Spenncon) var ikke på valg.

På generalforsamlingen ble hovedtrekkene foreningens nye strategiplan redegjort for.
- Foreningen vil bygge videre på det solide grunnlaget og ståstedet den har. Byggevareindustriens Forening har ambisjoner om å bli mer synlig og spisse aktiviteter inn mot å bedre bransjens rammer for FoU og innovasjon, og jobbe med muligheter rettet mot energi og miljø, sier foreningens leder, Øyvind Skarholt.

Selve Byggevaredagen var et faglig interessant symposium, med deltagere fra både næringen, finans og politikk. Mest interessant var det kanskje at statssekretær Dag-Henrik Sandbakken fra Kommunal- og regionaldepartementet antydet at myndighetene har en mindre ambisiøs oppfatning i hva som ligger i passivhusstandard, enn det han oppfattet at byggenæringen har.
- Det er ikke sikkert at vi vil legge oss på bransjestandarden som tilsier et årlig energiforbruk på 70 kWh per kvadratmeter. Vi må vurdere hva som er realistisk å få til, sa statssekretæren.

Kilde:bnl.no