Regjeringen vil gi våtrom spesiell oppmerksomhet og følge opp ulovlige forhold i byggebransjen. Det er påvist mye slarv og feil i våtrom. Når loven sannsynligvis trer i kraft fra 1. juli 2009 vil rundt 500 foretak være klarert til å utføre kontroller.

Otra Norge vil på sin side arrangere kurs i våtromsnormen på alle avdelings­kontorer rundt i landet. Arne Mila i Mila Consulting har tilpasset montører kurset til montørenes daglige oppgaver.

- Våtromsnormen er et stort og omfattende kursopplegg som omhandler utvalgte deler av byggforskriftene. Det er stadig sterkere fokus fra forsikringsselskapene på at montørene har nødvendig kurs og opplæring, sier kursansvarlig Egil Magnus Wiik i Otra Norge.

Konkurransen i markedet er så hard at installatører som ikke er oppdatert på lover og forskrifter kan etter hvert miste kontrakter, mener han.

Myndighetene ønsker at kommunene skal kunne pålegge foretak å utbedre feil og mangler i inntil fem år etter at ferdigattest er gitt, uten at attesten trekkes tilbake. Huseier skal kunne be kommunen være med og følge opp.

Det skal følges opp rundt ulovlige forhold og myndighetene vil også holde foretak ansvarlige for feil i større grad enn hva som har vært tilfelle hittil.