– Gledelig og viktig at stadig flere blir bevisste i forhold til fordelene ved faglært arbeidskraft, sier Tirill Ilebekk Hansen i Norske Rørleggerbedrifters Landsforening (NRL).

Resultater fra to undersøkelser gjennomført i juni, en ekstern undersøkelse gjort blant 1 000 nordmenn og en intern bransjeundersøkelse gjort blant 115 bedriftsledere blant NRLs medlemsbedrifter, viser at nordmenns holdninger til bruk av ufaglært rørlegger er i ferd med å endres.

Forskriftsmessige avtaler og dokumentasjon både før og etter utført arbeid blir stadig viktigere for VVS-kundene.

Bygger omdømme
Den eksterne undersøkelsen viser at over 70 prosent av nordmenn som enten hadde kjøpt rørleggertjenester de siste 3 årene, eller planlegger å kjøpe de neste 12 månedene, synes det er viktig å få en skriftlig avtale og dokumentasjon over arbeidet som er utført.

Folk flests holdninger samsvarer med inntrykket rørleggerne selv sitter med. I den interne bransjeundersøkelsen sier 71 prosent av rørleggerne at de merker endret fokus hos kunder og potensielle kunder i forhold til betydningen av skriftlige avtaler og skriftlig dokumentasjon av. 71 prosent mener kunder og potensielle kunder har blitt mer opptatt av dette de siste to årene.

Vektlegger omdømmearbeidet
Rørleggerne tilhører en håndverkgruppe folk har stor tillit til. Av håndverksgruppene som er målt, er det bare elektrikerne som får høyere score på tillitt. Like fullt mener hele 97 prosent av de spurte i bransjeundersøkelsen at det er viktig å jobbe med rørleggerens omdømme. Tilsvarende mange rørleggere har dessuten fått med seg holdningskampanjen ”Skikkelig rørlegger”.

– Dette understreker at den seriøse delen av bransjen, ser nødvendigheten av å drive ryddig og samtidig tilby kundene trygghet gjennom klare avtaler og skriftlig dokumentasjon. Det skaper bevissthet om forskjellene på aktørene og dessuten er skriftlighet viktig for å få frem fordelene ved å velge en rørlegger som har et apparat bak seg som kan skaffe reservedeler og reparere utstyr, sier Ilebekk Hansen.

Faglært er viktig
Undersøkelsen viser også at mange i bransjen ønsker at mediene tar tak i problemstillinger rundt bruk av ufaglært arbeidskraft. Halvparten av de spurte bedriftslederne skulle gjerne sett at media fokuserte mer på problemer tilknyttet bruk av ufaglærte arbeidere. En tredjedel vil gjerne se økt trykk på rørleggerens kompetanse. Andre viktige temaer for de spurte var vannskader og vannbåren varme.

Når det gjelder synliggjøringen av rørleggerens kompetanse innenfor nye områder viser resultater fra undersøkelsen at VVS-bransjen er i ferd med å ta eierskap til viktige områder. Over halvparten av dem som har kjøpt rørleggertjenester de siste tre årene, eller planlegger å gjøre dette de nærmeste 12 månedene oppfatter rørleggeren som ekspert innenfor løsninger for miljøvennlig- og energibesparende oppvarming.

Holdningskampanje gir resultater
Norske Rørleggerbedrifters Landsforening – VVS (NRL) Norske Rørgrossisters Forening (NRF), VA- og VVS Produsentene - (VVP) har stått sammen om arbeidet med Skikkelig rørlegger siden 2008. Ett av hovedmålene med kampanjen har vært å skape bevissthet hos forbrukere og bransje i forhold til hvilke parametere som skiller faglært og ufaglært arbeidskraft.

– Overfor mannen i gata har vi ønsket å få frem tryggheten som ligger i å få ting gjort av faglært arbeidskraft. Skal vi lykkes i den oppgaven er vi helt avhengig av å ha rørleggeren med oss og at han eller hun formidler dette i møte med kunder og potensielle kunder. Derfor er det gledelig å se at bransjen både kjenner kampanjearbeidet og vurderer det som viktig, sier Ilebekk Hansen.

– Vi opplever at vi beveger oss i riktig retning, men vi kan ikke tillate oss å hvile på laurbærene. Vi har fortsatt utfordringer å ta tak i, avslutter Tirill Ilebekk Hansen.

De to undersøkelsene er gjort av meningsmålingsinstituttet YouGov på vegne av NRL og ”Skikkelig rørlegger”-kampanjen.