Norsk industri har store ambisjoner på energisiden. I en nylig inngått avtale mellom Enova, Norsk Industri og Fagforbundet for industri og energi fremgår det at målet er at industrien skal bli den mest energieffektive i verden.

Avtalen som nå er inngått forplikter partene til aktivt å bidra til at industrien i løpet av et års tid skal etablere frivillige avtaler med myndighetene for å utløse potensialet på energisiden.

Slike avtaler, som man blant annet har god erfaring med andre steder i Europa, vil ikke bare bidra til at myndighetene når de nasjonale klimamålene, de vil også gjøre industrien mer konkurransedyktig på lang sikt.

Dette igjen vil ha betydning både for arbeidsplasser og nødvendig rekruttering til industribedriftene.

Industrien står for en vesentlig andel av stasjonær energibruk i Norge, og potensialet for energieffektivisering er svært stort. En rekke utredninger og konkrete tiltak har synliggjort på hvilke områder industrien kan bli mer energieffektiv.

Både bedre utnyttelse av prosessvarme, energieffektivisering, mer energiøkonomiske prosesser og økt effektivitet i transportkjeden vil gi betydelige bidrag til en mindre energikrevende industri.

Publisert av Europower.com