Undersøkelsen er gjennomført blant de besøkende på forbrukermessen Bygg Reis Deg i oktober. Totalt svarte 180 personer på undersøkelsen.

- Dette bekrefter en trend vi har sett en stund. Nordmenn vil i fremtiden stille krav om å bo i miljøvennlige boliger. Det tar vi som en stor boligutvikler på alvor, forteller Johan Bruun, administrerende direktør i NCC Bolig.

Bruun er sikker på at det betyr at også fremtidige kjøpere av brukte boliger vil stille krav om at boligen er bygget miljøvennlig og energieffektiv. Dermed vil miljø også bety noe for hvilken pris man i fremtiden oppnår på brukte boliger.

Grønn standard
Miljø og energi står i fokus når NCC utvikler og bygger nye boliger. Derfor har NCC Bolig blant annet innført Grønn Standard – en miljøstrategi for fremtidige boligprosjekter.

- Grønn Standard skal følges opp fra tegnebrett til byggeplass for å sikre at nye boliger har lavere energiforbruk, et godt inneklima og mindre miljøbelastning. Gjennom smarte løsninger kan vi bidra til at flere velger nye energieffektive boliger, sier Bruun.

Som en del av NCCs arbeid med å redusere egen klimapåvirkning, har NCC Construction også utviklet miljøkonseptet Grønn byggeplass. Grønn byggeplass tar hensyn til miljøet både på byggeplassen og i selve produksjonen, og stiller strengere krav enn dagens lover og forskrifter.

- Ferdigstilte hus eller bygg kan være miljøvennlige, men like viktig er det at de er bygget på en miljøvennlig måte. Grønn byggeplass setter fokus på hvor mye energi som brukes i selve byggeproduksjonen, forteller Sigrid Strand-Hanssen, leder for Miljø og energi i NCC Construction.

Miljøsatsingene er en viktig del av NCCs arbeid med å tilby klimanøytrale produkter og tjenester.