-Vi er veldig godt fornøyd med denne kontrakten. Den befester vår stilling som en viktig samarbeidspartner i det norske VVS-markedet, sier adm. direktør Knud Heinsen i den danske rørleggerbedriften Heinsen & Agger som holder til i Esbjerg. Bedriften har 22 ansatte, og 70-80 prosent av oppdragene er knyttet til utbygginger i Norge.

Rask utbygging
-Det skjer en rask utbygging av fjernvarme og nærvarme i Norge, og vi er med i flere av disse prosjektene. Utbyggingen i Lillestrøm-området er i full gang, og vi skal nå øke tallet på fagarbeidere i dette prosjektet fra to til fire, forteller Heinsen til VVS-Forum.
Det danske firmaet har ansvaret for alle rørtekniske operasjoner i fjernvarmeutbyggingen på Lillestrøm, ikke minst sveising av rør og koblinger av rør til kundesentraler. Det er mange kilometer med rør og mange kundesentraler i området, og firmaet beregner at arbeidet vil ta rundt to år.

Samarbeider godt
-Vårt firma samarbeider godt med norske oppdragsgivere, og vi begynner å bli godt kjent i det norske VVS-miljøet, påpeker Heinsen.
-Vi er på hugget i anbudskonkurransene i Norge og har mange oppdrag for øyeblikket. I 2008 forventer vi en omsetning på mer enn 15 millioner kroner i Norge, sier Heinsen til slutt.

SGP vokser raskt
For SGP Varmeteknikk AS i Sandvika er leveransene til fjernvarmeutbyggingen på Lillestrøm i regi av Akershus Fjernvarme en stor og viktig kontrakt. Kontrakten er på ca. 15 millioner kroner, fordelt på danskproduserte fjernvarmerør og svenskproduserte kundesentraler, sier avdelingsleder Petter Dønnestad i SGP Varmeteknikk til VVS-Forum.
-Dette er en relativt hyggelig bransje for tiden. Etterspørselen etter våre produkter øker raskt, og vi hadde i fjor en omsetning på rundt 70 millioner kroner. Vi er dermed den ledende bedriften på produkter til varmeanlegg og fjernvarme i Norge. For øyeblikket har vi 18 ansatte, men staben skal utvides den nærmeste tiden, bekrefter han.

Tre selskaper
SGP består av selskapene SGP Varmeteknikk AS, SGP Biovarme AS og Sempa Energi AS. Selskapene leverer utstyr og produkter til vannbårne anlegg, inkludert olje,-gass,-el,-og biokjeler, opplyser Dønnestad.
-Vår målsetting er at vi skal tilby komplette leveranser av utstyr og produkter innen vannbåren varme. På den måten blir det enklere for kundene å håndtere utfordringene på dette området, bl.a de kravene som stilles til korrekt installasjon, presiserer han.
-For øyeblikket jobber vi aktivt med å få SGP sertifisert som miljøfyrtårn-bedrift. Vi håper at det kommer på plass om kort tid. Det vil gi SGP et kvalitetsstempel som viser at vi oppfyller kravene til miljøvennlig drift på alle områder, sier Dønnestad til slutt. 



SGP Varmeteknikk AS leverer fjernvarmerør og flere titalls kundesentraler til fjernvarmeutbyggingen i Lillestrøm-området.