Undervisningsbygg er en av hovedsponsorene for NIO – en ideell organisasjon som arbeider for et helseriktig innemiljø i norske bygninger. Fagmøtet tok spesielt for seg innemiljø for skoler og barnehager. Informasjonssjef i Undervisningsbygg Marit Thorsen gjorde rede for hva slags tiltak man iverksetter på skolene i Oslo for å bedre hverdagen til elever og lærere. De siste ti årene er det brukt mye ressurser i Oslo på å ruste opp skolene, med et høyt fokus på inneklima.

Ny klimamerking
Styremedlem i NIO, Cecilie With Thoresen, kunne melde om en ny klimamerking av bygninger, som nylig er blitt norsk standard.

- Målet med den nye standarden er å kunne dele inn og kategorisere bygninger etter hvor godt inneklimaet er. På den måten blir det enklere å opprettholde et akseptabelt nivå etter dagens normer, forklarte hun.

Viktig samarbeid
Leder av NIO, Sverre Holøs, kunne fortelle at organisasjonen NIO fronter de totale innemiljøutfordringene mot media og andre aktører i samfunnet.

- Dessuten jobber man for et samarbeid mellom flere instanser, hvor målet er å bedre inneklima i rom der barn og unge ferdes, la han til.

Kilde: Undervisningsbygg, v/ Tone Sundnes Reiten