Først ute i listen av nyheter er at man nå i prosjekter kan få lakkert viftekonvektorene i RAL-kode etter eget ønske.

- Dette innebærer naturligvis et visst krav til volum og noe leveringstid da fargete enheter ikke er på lager, men det gir svært mange muligheter for arkitekter til å tilpasse viftekonvektoren enda bedre på større bygg som hoteller og kontorbygg, sier produktansvarlig i SGP, Øystein Neverdal i en pressemelding.

Slimline viftekonvektorer kommer nå også i et noe oppjustert design – full flat design. Dette innebærer at viftekonvektoren ikke lenger har den tradisjonelle grillen nede foran, men er helt flat i front. Ved varme eller kjølebehov, hvor begge deler er mulig, løftes en del av fronten ut for å slippe luft inn. Dette gir en svært elegant overflate som enkelte vil finne attraktivt.

Saken fortsetter under bildet:

På energisiden har heller ikke Olimpia og SGP ligget på latsiden da man nå kan få slimline viftekonvektorene med børsteløse motorer som er enda mer energigjerrige enn dagens motorer.

- Med de nye motorene vil maksimum strømforbruk på viftekonvektoren være 27W – for vifter som leverer over 8 kW varme, mens minimum vil være ned mot 2W. Dette er et trinn i forhold til det å alltid ligge i forkant både når det gjelder design og energieffektivitet, avslutter en engasjert Øystein Neverdal i SGP Varmeteknikk .