Det er derimot varmepumper og solenergi, to av Viessmanns viktigste satsningsområder. Nå er det fornybar energi som gjelder. Viessmann begynte med varmepumper for over tredve år siden, men la ned virksomheten på grunn av lav etterspørsel.

Nå er den for lengst i gang igjen, og Viessmann har på få år opparbeidet seg en markedsandel på 20 % i Tyskland. Nå er det opp til Varmeteknikk Norge AS å sikre solide markedsandeler også i Norge. Varmeteknikk Norge har representert Viessmann siden mars i år med alle produkter unntatt de store kjelene, som fremdeles forhandles av Sig Halvorsen A/S.

Administrerende direktør Robert Ljøner i Varmeteknikk Norge AS forteller til VVS-forum at Viessmann varmepumpe er blitt godt mottatt i det norske markedet:

– Med dette utfordrer vi svenske og tyske produsenter som er godt innarbeidet på det norske markedet. Men Viessmann er et godt merkenavn, så vi har fått god respons siden vi startet med Viessmann i mars.

– Varmeteknikk Norge har drevet med varmepumper siden 1994. Vi er varmepumpegrossister og har vært installatør lenge, og Viessmann passer oss veldig bra. Vi har allerede i gang Viessmannakademiet og får daglig flere henvendelser fra bransjefirmaer som er interessert i å bli forhandler.

 
Foto: Einar Bonnerud og administrerende direktør Robert Ljøner fra Varmeteknikk Norge. Foto: Ole Daniel Enersen.