Denne varmepumpen ble lansert på det svenske markedet våren 2009 og er den første varmepumpen med en digital scroll-kompressor og elektronisk ekspansjonsventil.

Det er også utstyrt med et helt nytt kontroll-og overvåkningssystem, RCD systemet.

Den største forbedringen, sammenlignet med andre merker fra tidligere "Beste testresultat 2006”, ligger i årsvarmefaktor og varme faktor COP. Årsvarmefaktor er 2,8 i et hus med energibehov på 25.000 kWh per år. Dette er et normalt forbruk for en villa. Årsvarmefaktor ved forrige beste testresultatet var 2,4.

Den neste store forbedringen, sammenlignet med forrige «Beste testresultat i 2006" er varmepumpens effektivitet. COP ved varmtvannbereder og radiatortemperatur på 35 Ëš C og 2 Ëš C utetemperatur er 3,7. Forrige testresultater var 3,1. Ved en utetemperatur på 7 Ëš C er forskjellene enda større, 4,3 sammenlignet med tidligere test som viste 3,5.


Varmefaktor COP er et mål på varmepumpens effektivitet, og angir hvor mye energi pumpen gir i forhold til den elektriske energien som forbrukes ved drift.

Dessuten, tomgangsforbruket er 47 prosent lavere en forrige testresultat.

- Testresultatene viser at den nye generasjonen av luft / vann varmepumpe fra Viessmann har de beste testresultatene 2009. Nå får markedet og våre kunder dette svart og hvitt, i en uavhengig test. Og det styrker påstanden vår om at kvaliteten er en av de mest energieffektive luft / vann varmepumper som er tilgjengelige i markedet, sier Thomas Jonsson, salgssjef Viessmann i Sverige.