En undersøkelse YouGov har gjennomført på vegne av rørleggerkjeden Comfort, svarte 52 prosent av de spurte vestlendingene at de har to eller flere bad i sin bolig. I Trøndelag og Nord Norge svarte til sammenlikning 36 prosent av de spurte det samme.

Samtidig sier om lag én av tre nordmenn at badet er det rommet som har størst behov for oppussing. Hver femte svarer at de har konkrete planer om å pusse opp badet i 2012.

Sjefredaktør Grete Sivertsen i interiørmagasinet Bo Bedre er ikke overrasket over at mange nordmenn er opptatt av baderom.

- Badet har endret funksjon fra å være et sted man vasker seg til et sted hvor folk henter seg inn i en hektisk hverdag. Badet er blitt en velværesone, et fristed hvor man kan få et pusterom i hverdagen, sier Sivertsen.

Feminint og klassisk
Hovedvekten av de spurte i undersøkelsen ønsker seg et lyst, feminint og klassisk bad. Minimalismen holder også stand. Når det gjelder materialvalg på nordmenns drømmebad, er det fliser og stein som står øverst på listen.

- De fleste nordmenn ønsker baderom som er lyse, klassiske og enkle å rengjøre. Vi velger materialer og produkter som er enkle å vaske og lette å holde rene, forteller Sivertsen.

Kanskje ikke overraskende er det kvinnene som har størst formening om hvilken stil badet skal ha. En av tre menn har ingen klar formening om stilvalg på baderommet.

Urealistiske forventninger
Selv om mange nordmenn skal pusse opp badet i 2012, vil vi imidlertid ikke bruke mye penger på oppussing. Undersøkelsen viser at det er pris som dominerer i valget av innredning på badet. Fire av fem av de som skal pusse opp planlegger å bruke under 100.000 på oppussing i 2012.

- Mange tar nok litt for lett på prosessen det er med å pusse opp et bad. Skal man pusse opp badet fra grunnen av må man sørge for at arbeidet blir gjort av fagfolk, slik at man har papirer på at ting er gjort riktig. Vi ser altfor mange eksempler på bad som har blitt pusset opp uten at arbeidet har blitt gjort forskriftsmessig. Dette kan få store økonomiske følger for boligeier, forteller markedssjef i Comfort, Kari Øgle Kjensberg.

- Men så er det jo ikke alle som skal pusse opp badet fra grunnen av og da kan man få gjort mye for relativt lite penger. Et nytt vegghengt toalett, noen nye håndklær, vask, speil og så videre. Det er mye man kan gjør for å gi badet en skikkelig ansiktsløftning, påpeker Kjensberg.