Det er Tønsberg kommune, Vestfold fylkeskommune, Fylkesmannen og en lang rekke private aktører i næringslivet som går sammen om framtidens energiutfordringer. Dette skjer gjennom Vestfold Energiforum som nå fra 1. februar har ansatt egen prosjektleder for å drive arbeidet fremover.

Energiforumet skal ikke være utøvende, men ta rollen som pådriver og medspiller i arbeidet med å redusere forbruket av karbonholdig drivstoff og stå på for nye karbonfrie energivalg.

Både Sverige og Danmark ligger langt foran Norge på dette området.

– En årsak er at disse landene lenge har hatt høye energipriser, og derfor har tenkt alternativt. Dessuten er EU også opptatt av klimaet, og behovet for reduksjon av karbonholdig energi. Krav vi også får, sier Werner Olsen som leder Fylkesmannens miljøavdeling til Tønsberg blad.
.
Vestfold har flere prosjekter på gang og anlegg som er i gang som baserer seg på energiformer som flis, pellets, biomasse og fjernvarme.

Med den bredde forumet har tror de to at utbyggere og entreprenører i større grad vil vurdere alternative energiformer. Som for eksempel Jarlsø hvor man satser på vannbåren varme.

Vestfold Energiforum skal for øvrig arrangere en stor klimakonferanse i samarbeid med Verdiskapning Vestfold til høsten.