I Norge har boligbyggere vært blant de som har vært hardest rammet av den internasjonale finanskrisen. Men når dette skrives er avisoverskriftene allerede påfallende annerledes enn for et halvt år siden. Nå meldes det om oppgang i boligsalget igjen, og markedet preges av forsiktig optimisme. En av optimistene er administrerende direktør Ole Feet i Block Watne AS.

– Vi er forsiktige optimister hva markedet angår. Vi selger boliger omtrent som før og ser en vesentlig bedring i forhold til 4. kvartal 2008. Men høsten 2009 og året 2010 blir spennende. Salget fremover avhenger av hvordan arbeidsledigheten utvikler seg, og situasjonen for lokale hjørnesteinsbedrifter og den lokale sysselsettingen. Det blir geografiske forskjeller.

– Situasjonen tatt i betraktning har vi grunn til være fornøyd, fortsetter Ole Feet. – Det vi derimot ikke har grunn til å være fornøyd med, er logistikken i rørbransjen. Veien fra produsent til byggeplass har for mange kostnadsdrivende stoppesteder. Vi hadde gjerne sett at montøren på byggeplassen arbeidet for oss med varer vi har valgt og kjøpt. Vi vil gjerne samarbeide med rørbransjen om bedre logistikkløsninger for å få varene ut til byggeplassen så fort og effektivt som mulig.

En vare som når oftere frem til Block Watnes byggeplasser enn til andre aktørers byggeplasser, er Waterguards alarmsystem for vannlekkasje. Mens andre kun snakket om vannskader, gjorde Block Watne noe med saken.

– Vi har Waterguard trådløs vannstopper som standard i alle nye boliger. Det har vi hatt siden høsten 2007. Vi er antakelig den eneste boligprodusenten som har dette, og nå videreutvikler vi sikkerhetssystemet. Waterguard kobles til Securitas’ sikkerhetssystem, slik at varsling av røykutvikling, innbrudd og vannlekkasje går på samme system. Ved signal om vannlekkasje vil magnetventilen automatisk stenge vanntilførselen, sier administrerende direktør Ole Feet.