I september blir det produktlansering med brask og bram. Da lanseres Waterguard System–OSO SuperSmart, en bereder med en rekke viktige nye funksjoner. Lanseringen skjer i Varme & Bad-kjeden, som samarbeider med Huseiernes Landsforening og skadeforsikringsselskapet IF om en vannskadekampanje.

Det spesielle ved den nye berederen er at det er en Waterguard automatisk vannstopper integrert i sentralen. Det er trådløse sensorer for utplassering i alle rom med vann, og signaler fra disse styrer en magnetventil som monteres på hovedinntaket. Vannlekkasjer varsles til Securitas Direct alarmsentral. Dette gir en reduksjon av forsikringspremien.

OSO Hotwater opplyser at berederen også representerer et fremskritt når det gjelder energiøkonomi, blant annet ved at vannet varmes opp tre ganger rasker uten økt strømforbruk. Fordi berederen har to varmespiraler kan den stilles på 1/2 effekt. Det reduserer strømforbruket med 48 prosent. Berederen har også Anti legionella-funksjon og feilindikator for termostat og varmeelement.

– Dette er en videreutvikling av vårt trådløse system, forteller daglig leder Haakon Munkejord i Waterguard. – Det er blitt veldig godt motatt i markedet og vi opplever nå en eventyrlig salgsøkning, så langt i år er det opp 100 prosent hver måned. Det henger også sammen med at produktet er i en tidlig fase i markedsføringen, men det er ingen tvil om at mange ønsker seg dette for å hindre vannskader.

Anders Wang, regionansvarlig i Sør-Norge i Varme & Bad sier til VVS-forum at de nå girer opp mot lanseringen i september:
– Produktet slippes i månedsskiftet august/september og i september starter vi en stor kampanje om vannskadesikring. Vi er ubeskjedne nok til å kalle dette en verdensnyhet. Dette er et høyst utradisjonelt stunt og vi tror Waterguard System – OSO SuperSmart vil ta mye av markedet. Det Waterguard og OSO gjør her er et utradisjonelt stunt.

Christoffer Braathen i OSO Hotwater roser Waterguard for en flott innsats og fremhever Varme & Bad som samarbeidspartner. Han opplyser at det er utviklingen av elektronikken som har forsinket prosjektet noen måneder.
– Men nå er utviklingen ferdig og vi er klare for produksjon.