Dette er Skanskas syvende sikkerhetsuke. Sikkerhetsuka er i ferd med å bli godt etablert i organisasjonen og kjent blant våre samarbeidspartnere. I år vil temaet være åpenhet og stille avvik. Stille avvik er stilltiende aksept for å bryte regler. Sikkerhetsregler er barrierer mot ulykker og er til for å beskytte oss. Når reglene brytes, øker risikoen for ulykker. For at Skanska skal nå sin nullvisjon for ulykker, må alle på våre byggeplasser kunne snakke åpent om egne og andres brudd på sikkerhetsregler. Årets motto er derfor Snakk høyt om stille avvik!

- Å jobbe i bygg- og anleggsbransjen er et team-arbeid bestående av både egne ansatte og våre samarbeidspartnere, som alle skal bidra til sikker og effektiv produksjon. På våre prosjekter kommer sikkerhet først – alltid. Vårt mål er at alle skal komme trygt hjem etter endt arbeidsdag i Skanska. Derfor kan arbeidet med sikkerhet heller aldri hvile. Alle på en bygg- eller anleggsplass er med på å påvirke sin egen og andres sikkerhet hver eneste dag. Derfor må vi sørge for at alle ansatte føler at de kan si i fra om de ser farlige forhold, for deretter å kunne utbedre det. Det er fullstendig uakseptabelt at de som jobber i vår bransje risikerer livet når de gjennomfører sitt daglige arbeid. Vi skal jobbe hardt for å nå vår nullvisjon for ulykker, og den årlige sikkerhetsuka er et bidrag i riktig retning, sier administrerende direktør i Skanska Norge, Petter Eiken.

Det vil avholdes tusenvis av aktiviteter under Sikkerhetsuka 2011, på alle kontorer og prosjekter i Skanska over tre kontinenter. Dette involverer alt fra toppledelsen, Skanskas egne ansatte, samt underentreprenører og samarbeidspartnere. Skanska vil fokusere på å utvikle en sikkerhetskultur der alle deltar aktivt i å forbedre sikkerheten på deres arbeidssted.

Noen av aktivitetene blir å planlegge for å unngå og håndtere risiko, arbeid i høyden, redningsteknikker og brannøvelser. Det vil også bli aktiviteter som fokusere på helse, som førstehjelp og blodtesting.