Takket være banebrytende teknologi fra Keramischer OFENBAU, ledende innen produksjon av keramiske ovner. 

Den første elektriske tunnelovnen for sanitæranlegg startet produksjonen av keramiske produkter i Gmunden. LAUFEN-anlegget, som allerede drives av elektrisitet fra fornybare energikilder, ble valgt som det første stedet for produksjon. 

- Dette skyldes at anlegget er spesielt egnet for produksjonen av de nyeste produktene av høyeste kvalitet. Den elektriske ovnen er allerede blitt godkjent av Den europeiske patentmyndigheten, skriver Roca Group i en pressemelding.

Siden ovnen er svært effektiv, dekarbonisert og automatisert, gir den et godt alternativ til konvensjonell produksjon som er avhengig av fossile brensler. 
- For selskapet er dette en viktig milepæl som sikrer at Gmunden blir verdens første netto null-anlegg for produksjon av sanitærutstyr i 2024. Investeringen er også sentral for Roca Groups dekarboniseringsstrategi. Konsernet avsluttet 2022 med en reduksjon på 39 % i direkte CO2-utslipp sammenlignet med 2018 og nærmer seg dermed SBTi-målet om CO2-nøytralitet innen 2045.

Albert Magrans, toppsjef i Roca Group, uttaler i pressemeldingen at de har et langsiktig mål om å dekarbonisere deres aktiviteter.
- Vi har jobbet hardt for å finne løsninger som kan hjelpe oss med å oppnå dette. Dette nye partnerskapet på tvers av grenser hjelper oss ikke bare på vei mot netto null, men er også et tydelig skritt fremover for industrien som helhet. De første produksjonsresultatene fra det nye ovnsystemet viser stort potensiale for hele bransjen.

Günter Halex, styreleder for Advisory Board hos Keramischer OFENBAU, legger til i samme melding at denne elektriske ovnen beviser nok en gang at avanserte teknologier er egnet til å dekarbonisere selv den CO2-intensive keramikkindustrien. 
- Våre elektrisk oppvarmede ovner gir våre kunder økende uavhengighet fra energimarkedet og muliggjør bærekraftig og økonomisk produksjon i dag og i de kommende tiårene. Dette banebrytende og innovative prosjektet viser at teknologien vår kan opprettholde maksimal kvalitet i keramiske produkter samtidig som den gir et positivt bidrag til planeten vår, uttaler Halex.

Mens begge selskapene forblir fullstendig uavhengige, vil dette langsiktige samarbeidet styrke begge selskapenes innovasjonsevne mot deres respektive dekarboniseringsmål med et felles mål: en bærekraftig fremtid for keramikkbransjen, skriver selskapene avslutningsvis.