- Produktet er tatt frem på grunn av det store fokuset på energibruk som vår bransje blir og vil bli møtt med fremover. Dagens TEK vil stadig revurderes og vi mener at kravene vil bli tøffere i tiden fremover. VEX300-familien går foreløpig opp til 2250 m3/h, sier Lars R. Reinemo adm. direktør i Exhausto i Norge.

- Allerede nå har vi VEX340 klar til salg og påfølgende VEX350 og VEX360 med luftmengder opp til 5000 m3/h, vil være i markedet sent 2009, sier han.

I en pressemelding skriver selskapet at luftmengdene er totalt adskilt - dette for å hindre overføring av lukt fra avtrekk til tilluft som ofte kan være et problem.

VEX340 kan levere en temperaturvirkningsgrad er på 85 % eller mer og er derfor spesielt godt egnet til energirehabiliteringsoppdrag i boliger, kontorer, skoler mv. Driftsøkonomiske beregninger viser at VEX340 kan gi en reduksjon i driftskostnadene på 20 % i forhold til VEX140 (kan etterprøves i beregningsprogrammet QuickSelect).

Aggregatet leveres med ny EXact-styring – en ny generasjon styring med bl.a. stort grafisk fargedisplay, integrert webserver og Modbus-kommunikasjon. Dessuten er EXact forberedt til å bli løpende forbedret og oppgradert i takt med at fremtidens styringskrav skjerpes.

Via den integrerte webserveren kan en profesjonell bruker styre anlegget online og foreta løpende justeringer og oppdateringen via fjernkommunikasjon. Den nye styringen er forsynt med Modbus-kommunikasjon som gir mulighet for at ventilasjonsanlegget kan ”snakke sammen” med bygningens CTS-anlegg.

VEX340 har motstrømsveksler og er utviklet med et nytt avisingsprinsipp. Det betyr at alle kan få glede av den ekstremt høye temperaturvirkningsgraden uansett utetemperatur.

Aggregatet har en kapasitet på 2 250 m3/h og er det første i en ny serie, som senere vil bli supplert med to større modeller, VEX350 og VEX360, som dekker luftmengder på opptil 5 000 m3/h. Dessuten finnes det allerede mindre aggregater med motstrømsveksler-

EXHAUSTO Norge har levert ventilasjon og røkgassprodukter til bransjen i 20 år. EXHAUSTO NORGE er representert med hovedkontor og lager i Oslo samt distriktskontorer i Bergen og Trondheim.

Se Exhausto