- Det går bra. Ordrebøkene er forholdsvis fulle og vi vurderer i løpet av året å ansette flere personer. Vi har behov for både en på salgssiden og på prosjektering, opplyser produktsjef, Jørn Storm Thorstensen.

Det gode salget av boligventilasjon betyr at byggeaktiviteten fortsatt holdes opp på et tilfredsstillende nivå. Novema Aggregater AS har levert løsninger både til eneboliger og til leilighetskomplekser.

- Det som er ekstra hyggelig er at antall forespørsler øker fra uke til uke. Vi har mange prosjekter vi regner på og som vi håper å kunne levere senere i år, påpeker Storm Thorstensen.

Nylig underskrev Novema Aggregater en rammeavtale med Mestergruppen, som er landets ledende innkjøpskjede når det gjelder husbygging. Novema prioriterer i første fase Mesterhus sine mange prosjekter.

- Vår målsetting er å ta ca. 20 prosent av markedet innen fem år. Med den gode starten vi har hatt, så er målet vi har satt oss innen rekkevidde, selv om målsettingen er ambisiøs.

- Hva er årsaken til denne suksessrike starten?
- Vi som jobber i Novema med boligventilasjon har alle bred erfaring og høy kompetanse. I tillegg har vi gode produkter og vektlegger høy servicegrad. Vi har evnen til å snu oss fort rundt og finne løsninger raskt. Novema har også et bredt sortiment til boligventilasjon. Det er ingen i markedet som er så komplette som oss. Vi setter også standarden for hvordan boligventilasjon skal løses og konkurrentene kommer ofte løpende etter. Dette setter kundene og markedet pris på.

Jørn Storm Thorstensen understreker at Novema Aggregater AS har fleksible løsninger, det er i utgangspunktet er opp til kunden selv å velge.
- Vi har alt - i - et produkter som løser tetthetskravene til bolig, hvor man slipper å bruke mansjetter og tape, som ikke holder mål. Vi leverer produkter som er godt gjennomtenkt og holder høy standard og kvalitet. Disse løsningene skal holde i byggets levetid, derfor er kvalitet helt avgjørende.

- Novema leverer aggregater med by-passløsninger for leiligheter og småhus. Her har vi et kjøkkenhette sortiment som ingen andre har og som er tilpasset styring på aggregatene. Det jobbes kontinuerlig med produktutvikling. Det er kundene og forskriftene som utvikler våre produkter og vår bedrift, understreker Jørn Storm Thorstensen.
Novema Aggregater AS har kalt sine nye robot-aggregater for REGO. Boligventilasjonsavdelingen til Novema ligger i Tønsberg og det er budsjettert med en omsetning på åtte millioner kroner i 2009.