- Vi i AOF er stolte over å kunne fortelle at vi godt samarbeid med Rørleggernes Fagforening og Norsk Rørleggerbedrifters Landsforening (NRL) har avviklet fire kurs på BKA-midler fra Vox. Interessen for kursene har vært stor, så vi ser frem til nye kurs og videre samarbeid, forteller Sven Ytrelid, veileder i AOF Oslo, til www.vvs-forum.no.

Det er avholdt to kurs a 30 timer samt to forskjellige kurs av 30 timer. Alle de fire kursene har gått på dagtid og kursledere har vært Lasse Stake, Roger Johannessen og Sven Ytrelid.
Varierende nivå

I løpet av de fire kursene har deltakerne brukt data som arbeidsverktøy for tekstproduksjon. Undervisningen har fokusert på at kursdeltakerne skal bli ”venner” med og benytte både operativsystem, tekstbehandlingsprogram og regneark. Det har også blitt gitt undervisning i å strukturere lengre tekster og forståelse av teks i arbeidssammenheng.

- Vi har gjort dette med utgangspunkt i tekstunivers fra opplæringen i rørleggerfaget, levert av NRL. Under de to siste kursene har vi også fokusert på nettsikkerhet og tyding av tekst og tegn på internett, sier Ytrelid.
Kunnskapsnivået på deltakerne har vært varierende. Mens det på noen kurs var mange sterke elever, mens det på andre har vært lavere kompetansenivå og følgelig større utfordringer knyttet til å få progresjon i læringen.

- Tilbakemeldingene har vært gode og de fleste har meldt tilbake at kursene har vært lærerike. Med tanke på videreutvikling av kurset har vi vært påpasselige med å ta tilbakemeldinger, slik at vi kan gjøre dette enda bedre.

Frist 19. januar
Flere har sagt klart i fra at det er behov for videre opplæring i lesing og skriving. Dette har AOF Oslo mulighet for under LOs finansieringssystem.

19. januar er for øvrig siste frist for å søke såkalte BKA-midler. Vox lyser ut til sammen 83 millioner kroner til kurs på arbeidsplassen. Midlene skal gå til grunnleggende opplæring i lesing, skriving, regning o data. Sjekk gjerne www.vox.no/bka.

- VI er i ferd å skrive søknad på Vox-midler i nært samarbeid med NRL, opplyser fagansvarlig i AOF, Karin Johannessen.