Rogaland er det fylket som har størst vekst i landet, mens det er gledelig utvikling både for Akershus og Oslo.

- Årsaken til at Oslo ikke har like stor vekst som Rogaland, er mangel på tilrettelegging av større områder, sier adm.direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening.

 

Når det gjelder total-tallet for boliger, tror både Jæger og Prognosesenteret at vi vil lande på mellom 20 og 23.000 boliger i år med den farten det nå er i markedet.

- Det positive med dagens marked er tilbyderne deler opp prosjektene i mer tilpassede mengder slik at markedet svelger unna bedre, sier adm.direktør Bjørn Birkeland i Prognosesenteret.

Boligprodusentenes boligstatistikk for andre kvartal viser en vekst i igangsettingen av nye boliger på 19 prosent fra forrige kvartal. Sammenligner vi første halvår i år med samme periode i fjor er veksten på 54 prosent, mens veksten blir på fantastiske 79 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Fortsatt under snittet
Boligsalget viser en vekst på åtte prosent fra forrige kvartal, er 19 prosent bedre enn samme kvartal i fjor og har en oppgang på 24 prosent i første halvår.

– Vi er tilbake på samme nivå som for to år siden, og som ligger i underkant av snittet fra før finanskrisen. Det samme nivået oppnådde vi også i 2003 hvor markedet opplevde en dipp hvor vi faktisk uttrykte bekymring for utviklingen, fremholder Jæger.

Kilde:bnl.no