- Boligprodusentene satser på BIM, sa Lars Myhre og fortalte at de han representerte står for produksjon av cirka 50 prosent av alle boliger i Norge. Hovedmålet med prosjektet boligBIM er å utvikle en BIM-manual/veileder som beskriver hvordan man skal modellere boligbygg i åpenBIM for at man etterpå skal kunne utnytte informasjonen fra modellen i eksterne prosjekteringsverktøy/beregningsprogrammer/applikasjoner.

Tredelt prosjekt
Myhre hadde valgt å dele inn prosjektet i tre ulike områder.
1. Krav til Foretaket
2. Utvikling av robuste standardløsninger
3. Bedre prosjekteringsverktøy (åpen BIM)
Under trinn èn fokuserte han på blant.annet fuktsikring under byggeprosessen. 

–Det er enkelt å bygge passivhusstandard, hvis vi bygger hus under telt, fastslo Myhre. – Mulig vi må det i fremtiden? sa han og lot spørsmålet henge i luften. I tillegg mente han at obligatorisk uavhengig kontroll var feil.

– Foretaket bør selv kontrollere, eventuelt at det skaffer seg en Byggrevisor, etter modell av en vanlig revisor, skisserte han.

Under trinn to oppfordret han til ”forbildebygging”, og var bekymret for innklimakvaliteten i passivhus hvis det ikke ble gjort riktig.

- Her har ventilasjonsbransjen en utfordring, sa Myhre. De må utvikle bedre produkter som ikke er så sårbare mot bruk som ikke alltid er 100 prosent riktig. Samtidig utfordret han rør- og elektrobransjen til å ”melde seg” på og være med når toget går, slik ventilasjonsbransjen har gjort.

Han så for seg en manual inneholdende energi, kalkyle, dokumentasjon, og lignende i et bedre prosjekteringsverktøy.

– Prosjekt BoligBIM 2011 er å lage en manual for medlemmene om prosjektering i BIM, konstaterte Myhre. – Vi trenger mer robuste føringer på hvor enkelt vi kan gjøre det med hensyn til blant annet energibehov, varmekilder, avsluttet Myhre.