Der skal de benytte en Viessmann 350-A 19 kW luft - vann varmepumpe som skal koples opp mot flere solfangere, samt 2 stk Sanyo varmepumper til forsyning av både varme og kjøling via ventilasjon.

Alt skal styres opp mot nyeste teknologi fra Moeller Electric, en topp moderne utgave av X comfort. Ventilasjonsluften i bygget blir tilført rommene med utradisjonelt Extenzo strekktak for holde fremluftstemperaturen så lav som mulig, og på denne måten bedre virkningsgraden på varmekilden enda bedre. Når solcelleanlegget kommer og forsyner bygget med den energien som skal til, vil Energirådhuset ha et anlegg som kan presenteres som ett av landets beste steder for opplæring av landets mest oppdaterte innen ny teknologi.

Her vil også Varmeteknikk Norge AS kurse sine rørleggere innen Viessmann sitt produktspekter.
- Hele Energirådhuset er bygd opp rundt det å bli ett teknologisk forskningssenter, og vi er spent på å kjøre i gang våre produkter her sier Einar Bonnerud i Varmeteknikk Norge. Vi kommer fortløpende til å kjøre kurs her etter sommeren og forhandlere er velkomme til allerede nå melde sin interesse.