– Dette skal bidra til at vi blir en betydelig aktør innen energiområdet sier Adm.direktør Robert Ljøner til vvs-forum.no

I et helt nytt bygg på Magnor holder de til sammen med 10 forskjellige bedrifter, hvor alle på en eller annen måte arbeider med varme og energi. Fellesparaplyen de markedsfører seg under er Energirådhuset.

– Energirådhuset virkeliggjør ideen om at helheten er større enn summen av de enkelte delene, sier Robert Ljøner, administrerende direktør i Varmeteknikk Norge AS. –

Energirådhuset er et kjøpesenter hvor man kan handle et stort utvalg av forskjellige fremtidsrettede og energisparende produkter under samme tak. Plasseringen midt i Skandinavia er ideell for flere av oss. Varmeteknikk Norge AS dekker hele Norge, men bedriften satser nå sterkt på å utvide sin kundeportefølje med ytterligere forhandlere på varemerkene, Viessmann, Sanyo og Genvex.

Varmeteknikk Norge er med disse nye produktene en av landets mest komplette leverandører innen energibesparende produkter. Produktspekteret dreier seg om varmepumper, aircondition, solar, ved -/ pelletsbrennere, ett større spekter av vvs produkter og boligventilasjon. Varmegjenvinningen leveres med en Genvex motstrømsveksler, og Genvex har som en av få leverandører, allerede klart morgendagens krav til passivhus

– Varmeteknikk Norge AS har varmepumpekompetanse som går helt tilbake til 1980-årene, da varmepumper begynte å komme for fullt til Norge, opplyser Robert Ljøner. – Den lange fartstiden har vært grunnpilaren til at vi har kunnet bygge opp bedriften sakte og sikkert over mange år. Bedriften har stor kompetanse innen leveranser av varmepumper. Varmeteknikk Norge AS er i dag offisiell representant av solide varemerker, så nå utvider bedriften for å legge til rette for enda større varespekter innen montasjemateriell.

Alt for å bli mer komplett og underlette våre forhandlere med beste mulige betingelser, sier Ljøner.

- Vi er stolte av å være en del av en større kompetansegruppe innen energibesparing og vår bedrift kan på denne måte dra nytte av andre bedrifters erfaringer med samme fokus.

Lignende samarbeid kjenner vi ikke til eksisterer i Norge i dag.

Bygget energirådhuset fremstår også som ett elegant forskningssenter for byggets leietagere. Alt fra solenergi, varmepumper – både til gulver og ventilasjon (med kjøling), energivindu, extenzo tak til ventilasjonen, varmegjennvinning, eksepsjonelt styringssystem, god isolering osv., gjør bygget til meget interessant og verdt turen innom for de som skulle ha veien forbi.

Energirådhuset eies av investeringsselskapet Eidskog Invest AS. Investeringsselskapets budsjett for 2009 er på 120 millioner kroner.