- Investeringen i borehullsvarmepumper er meget større, men at de kanskje er regningsvarende for svært store og gamle bygninger og yrkesbygg som ikke vil gjøre enøk- tiltak ellers, sier Folkestad.

Han mener at varmepumpe som varmer forbruksvann fullverdig 65’C og gir romoppvarming i bolig sparer energi (kostnader), sparer miljøet og ikke minst oppnås et behagelig innemiljø med en stor  verdistigning.  (Verditakst før investering og etter installert vannbåren varme (romoppvarming og forbruksvann) øker mer enn investeringen.  

- Ener VP-system er utviklet for nordisk klima og bruksvaner samt 100 % sikkerhet mot legionella.  Kontinuerlig kontroll av temp. i forbruksvannet der nedre grensen er  65’C. 
Selv de mest resistente bakterier av legionella skal ikke kunne utvikles hos noen av våre kunder selv om dette kanskje ikke er et krav i Alpha VP-systemet til Torgersen, sier Folkestad.
 
Han sier at det hersker usikkerhet m.h.t. legionella som kan utvikles i varmsystemet. 

- Altså kun å ha 50’C på varmtvannsberederen fordi VP skal varme dette er uforsvarlig,  til tross for at vannet i perioder varmes med elektrisk forbruk opp til 70 ’C  (Ingen sikkerhet for at vannet har vært i 70 ’C og i tillegg opptil 20 % av vannet som aldri varmes opp til 65 ’C slik at denne usikkerhet m.h.t. legionella kan andre skape, men ikke Ener-Produkt, sier Helge Folkestad i Ener Produkt a.s.

Les Helge Folkestad grundige innlegg om varmepumper.
Les kommentar av daglig leder
Svein A. Torgersen i Alpha-InnoTec Norge på VVS-Forum
Les intervju med
Helge Folkestad