Hornindal kommune har satset friskt på å benytte varmepumper som erstatning for olje og direkte oppvarming. I februar i år stod en sjøvarmepumpe ferdig installert på Hornindal omsorgssenter. Den foredler varmen fra Europas dypeste innsjø til godt inneklima på omsorgsenteret. Så langt har installasjonen gitt en brutto innsparing på ca. 15 000 kWh/mnd. Anlegget skal etter hvert utvides md en ekstra varmepumpe for tappevann

Hornindal kommune har også andre bygg som varmes opp med enten luft/luft eller van/vann varmepumper. Kommunen har også planer om å installere varmepumpeanlegg ved skolen, barnehagen og den fremtidige flerbrukshallen.

- Jeg tar med meg prisen tilbake til kommunen og jeg vet at den vil inspirere alle til å jobbe videre med varmepumper og energiøkonomisering, sier Bjørn Lødemel, som mottok prisen på vegne av kommunen. Han har vært ordfører i kommunen i 14 år og sitter nå på Stortinget.

Varmepumpeprisen for bedrifter gikk til oljefri. no. Dette er en nettsatsing i regi av Naturvernforbundet Hordaland. Oljefri.no har som formål å bidra til utskifting av oljefyrer og gjøre informasjon tilgjengelig for det brede lag av befolkningen.

- Tanken vår er å samle kunnskap og handling på ett sted. Det er motiverende å få en slik pris, sa daglig leder av Naturvernforbundet Hordaland, Nils Tore Skogland.

Daglig leder i NOVAP, Bård Baardsen var meget god tilfreds med Varmepumpekonferansen og sier en oppsummering:
- Arrangementet ble gjennomført etter planen. Med over 100 deltagere er vi godt fornøyde.