- Denne anerkjennelsen har vi ventet på lenge. EU-direktivet er en viktig milepæl, for det er åpenbart at varmepumper representerer miljøtiltak som reduserer energiforbruket i husholdingene, sier daglig leder for Toshiba Varmepumper/ABK AS, Daniel Kristensen i en kommentar.

Daniel Kristensen påpeker at det er viktig at norske myndigheter følger opp direktivet. Skal CO2 reduksjonen av utslipp ligge på det nivå som myndigheten har besluttet, så må vi her hjemme følge opp. Så langt har oppfølgingen fra myndighetens side ikke vært imponerende.

Innen 2020 skal fornybar energi utgjøre 20 prosent av EUs energiproduksjon. I Norge har salget av varmepumper vært bra i flere år. Nå vil salget kunne skyte ytterligere fart både her til lands og i resten av Europa, etter at EU har vedtatt å fremme varmepumper som fornybar teknologi.

Norges Naturvernforbund understreker at energieffektivisering er det tiltaket som raskest og billigst gir store bidrag til reduserte CO2 utslipp.
- Vi etterlyser alle tiltak som belønner de som reduserer sitt behov for energi, fastslår prosjektleder i Naturvervforbundet, Dag A. Høystad.