- Jeg kan bekrefte at Varmenormen i ny drakt kommer ultimo januar. Bare detaljer gjenstår i arbeidet, opplyser teknisk direktør i NRL, Ole H. Larmerud til www.vvs-forum.no.

I tett dialog
Revisjonen av varmenormen er et samarbeid mellom NRL og VVS-foreningen. Det er Norconsult som har hatt hovedoppgaven med å videreutvikle og endre normen, men arbeidet har skjedd i tett dialog med Ole H. Larmerud og Knut Olav Knudsen i VVS-foreningen. Normen har også vært ute til høring.

Den nye Varmenormen er altså en revisjon av eksisterende produkt og hensikten er at Varmenormen skal sikre et helhetlig krav for hvordan man bygger bedre anlegg. Det er viktigere enn noen gang å ha en fleksibel og revidert norm siden de nye energikildene fører til langt mer kompliserte anlegg.

- Kompetanse er i denne sammenhengen viktig, påpeker NRLs Ole H. Lamerud.

Like kjent som Våtromsnormen
Selv om Varmenormen står fjellstøtt på egne bein, så vil det bli aktive lenker til en rekke aktuelle PRENØK-blader. Normen blir følgelig en integrert del av et samlet kompetansebibliotek for alle i varmebransjen. Varmenormen handler om et opplysningsdokument for de som jobber innen prosjektering, utføring og drift av varmeanlegg.

Varmenormen vil bli tilgjengelig på nettet med kontinuerlig oppfølging og endring. I tillegg kommer en printversjon. Alt er brukervennlig lagt opp.

- Håpet er at Varmenormen skal bli like kjent og akseptert som Våtromsnormen, sier VVS-foreningens Knut Olav Knudsen i en kommentar.