– Vi tror dette markedet er lett og selge da sluttbrukeren har spart inn sin investering fra 1 til 3 år og kan vise til positiv besparelse på mer enn 50 % innen 10 år, sier Frank Olsen adm. dir. i Rørkjøp kjeden.
- Vi fikk presentert Varmekilden sitt produktspekter på vårt årsmøte 24. og 25. april og det er ingen tvil om at interessen er stor blant våre medlemmer, avslutter Olsen.

Varmekilden fornøyd
Søren Knudsen, daglig leder i Varmekilden AS og som er ledende på Baxi miljøvarmeprodukter i Norge, er svært tilfreds med den interesse Rørkjøp kjeden nå viser.
– Sammen med Rørkjøp medlemmene vil vi kunne ta et marked som har en verdi på 4,4 milliarder kroner bare i husholdningsmarkedet, sier Knudsen. Han er samtidig overbevist om at den store gevinsten ligger i næringsbygg og offentlig sektor. – Med denne avtalen vil vi ikke bare møte økende etterspørsel, men bidra til at fokuset rundt miljø og alternativ energi blir etterfulgt, avslutter Knudsen.

Rammebetingelsene i retning av klare miljøkrav til eksisterende og nye bygg
For husholdningsmarkedet, og i mange tilfeller offentlige bygg foreligger det i dag gode støtteordninger for konvertering fra olje til pellets. Inntil halvparten av investeringen kan i mange tilfeller ettergis. Dette betyr at terskelen er lav for å konvertere eksempelvis fra olje til pelletsfyring. Produktspekteret som blir levert av Rørkjøp kjeden vil være enkle å forstå for brukerne. De vil forholde seg til enkle avtaler og korte leveringstider. Et viktig moment i avtalen mellom Rørkjøp og Varmekilden er at nye strenge krav blir etterfulgt med gode produkter.
Mye økonomi i alternativ fyring
Regnestykker utført av partene i avtalen viser at større næringsbygg vil ha tilbakebetalt hele investeringskostnaden i løpet av ett til tre år. Det beste er at oppvarmingskostnadene gir en totalgevinst i besparelse på over 50 % innen 10 år sies det i en pressemelding fra partene.