Varmeenergipakken vil bli overrakt lederen av Energi- og miljøkomiteen, Erling Sande 25. november. Energipakken innholder blant annet forslag som vil kunne gi Bergensområde muligheter til å få i gang et nær- fjernvarmemarked basert på flis og pellets. En lignende pakke er under utarbeidelse for midt-Norge. Det foreslås også økt tilskudd til nye rentbrennende - og pellestbaserte ovner.

Et annet forslag i Varmeenergipakken 2011 er en omdisponering av midlene hos Enova. Man ønsker blant annet større støtteintensitet per prosjekt og 1,25 nye milliarder kroner til varmeenergi. Dette vil kunne gi mer effekt og energi fra fornybar varme og sikre mer stabil energiforsyning i aktuelle regioner.

- Målet er å redusere sluttbruken, gjenvinne spillenergi og erstatte fossil energi, heter det i Varmeenergipakken.
Hvis politikerne ikke beslutter i tråd med Varmeenergipakken, så kan det bli energi- og effektknapphet i Bergensregionen og i Midt-Norge, det blir mindre energifleksibilitet, tregere utbygging av fjernvarmenettet og det vil gå saktere med energiomlegging av bygg, mindre utnyttelse av det fornybare varmepotensialet og store varmeenergiressurser går til spille.

Alt i alt blir konsekvensene store og NoBio, Norsk Fjernvarmeforening og Avfall Norge mener det er nødvendig å orientere Stortinget om dette, slik at midler kan omdisponeres.

- Husk at varmeenergi gir mest effekt per støttekrone, fastslår de tre som nå altså har engasjert sterkt politisk.