Tirsdag besøker bilen Tromsø, Storsteinnes, Finnsnes og Narvik for å lære opp rørleggerne i kjeden. Onsdag besøkes Harstad og Sortland!

Som et ledd i miljøarbeidet i Varme & Bad, har kjeden opprettet en miljøpris som skal gi anerkjennelse til en enkeltperson, medlemsbedrift, leverandør eller samarbeidspartner som har utviklet miljøsmarte løsninger for VVS-bransjen, eller på annen måte har gjort en miljøinnsats i arbeidet for et miljøvennlig og bærekraftig samfunn. I ett år får vinneren disponere en Ford Prius, profilert som et smeltende isfjell.

Leverandøren Roth Nordic AS fikk miljøprisen for 2010 på grunn av sin fremtidsrettede produktutvikling og sitt brede produktspekter med miljøsmarte løsninger. Lang garanti på produktene, og en produksjon som følger EU-krav og ISO 14001-sertifisering, ble også tillagt stor vekt. Flere av løsningene til Roth Nordic er spesielt egnet til rehabilitering, og en stor del av markedet i årene som kommer vil være rehabilitering. Produktutviklingen vil gjøre det enklere å velge vannbårne systemer, også der strøm er dominerende i dag.

- Etter at den nye energimerkeordningen trådte i kraft i sommer, har interessen for alternative oppvarmingsløsninger som varmepumper og vannbåren varme naturlig nok økt, forteller regionsansvarlig i Varme & Bad, Per-Magne Nygaard.

- Boliger med høy energistandard vil rett og slett bli mer attraktive. Folk flest vil med andre ord ha mye igjen for å investere i gode løsninger for oppvarming av oppholdsrom og oppvarming av vann, også i eksisterende boliger. For å kunne fortelle om mulighetene som finnes, må rørleggerne våre ha gode kunnskaper om løsningene. Nå reiser rundt i nord med miljøbilen og lærer opp både rørleggere, selgere andre, forteller Nygaard videre.

På opplæringsrunden i nord deltar Arne-Johan Abrahamsen fra Roth Nordic AS, Roar Skimmelig fra Oso Hotwater AS og Per-Magne Nygaard fra Varme & Bad. Oso Hotwater AS, som produserer varmtvannsberedere, har også en tydelig miljøprofil, og både bedriften og produksjonsanlegget i Hokksund er kjent for sitt sterke fokus på miljø.

Miljøprisen har vært på rundtur på Vestlandet, i Sverige og i Finland, før den deltok på VVS-dagene i Lillestrøm i forrige uke. En egen Facebook-siden følger bilen, kalt "Miljøpris på tur".

- Å kjøre bilen nordover gikk veldig bra, til tross for mye nedbør og dårlig føre enkelte steder, forteller Arne-Johan Abrahamsen. Søndag kjørte bilen ombord på Hurtigruta i Bodø og ankommer Tromsø mandag. I løpet av to uker fremover skal Lofoten, Bodø, Fauske, Meløy og Sandnessjøen besøkes.

- Nå håper vi det ikke blir for mye snø på fjellovergangene, slik at ikke vær og uvær stopper oss. En miljøbil har selvsagt ikke piggdekk, avrunder Abrahamsen