Forsiktig – Verdens beste
Det var hovedbudskapet under Varme & Bads årsmøte på Gardermoen rett før helgen. Baderomskjeden kjører nå i gang et storstilt HMS-program ovenfor sine medlemmer. Samtidig fortsetter satsingen på lærlinger og utviklingen av nye lederskikkelser gjennom traineeprosjekt til kjeden.

Rørleggerkjeden Varme og Bad består i dag av 1600 rørleggere spredt rundt i landet.
Rett før helgen var det kick-off og årsmøte for medlemsbedriftene, og ut fra responsen å dømme er det ingenting å utsette på entusiasmen.

Daglig leder Øystein Kjellsen påpekte under åpningen medlemmenes viktige rolle, og deres fantastiske engasjement som bidrar til å skape en utrolig ”go” i kjeden.
- Det er viktig å få frem folkene i VB, de som daglig bidrar til å skape jobber og lønnsomhet, og ikke minst er våre ambassadører utad. Vi skal påvirke omgivelsene rundt oss. Vi leverer 10 talls tusen håndtrykk hver dag, tenk deg hvilken markedseffekt det gir. Det gir en unik mulighet til å skape god butikk og varige relasjoner. Så lenge alle brenner for det man holder på med blir det resultater på alle plan. Vår visjon er klar - Vi skal være en kjede alle vil samarbeide med, forteller Kjellsen.

Stor HMS kampanje
Årets årsmøte hadde hovedfokus på HMS. VB starter i disse dager en storstilt kampanje som har navnet ”Forsiktig – Verdens beste”. Den setter HMS arbeidet blant ansatte i medlemsbedriftene som høyeste prioritet. Med en egen produsert video og et fantastisk foredrag av Odd Sevland med tittelen ” Vi skubbet hverandre utfor stupet, og jeg datt først” , ble viktigheten av sikkerhet og gode rutiner virkelig illustrert.
- Vi skal være best på sikkerhet. Derfor heter vår HMS kampanje Forsiktig - Verdens beste. Kjedens HMS program er ekstremt viktig å få implementert fra første stund hos alle våre medlemmer, sier VB generalen.

Kommunikasjonsansvarlig i VB, Rita Horsdal Jønsberg poengterer at hun håper årets årsmøte har økt medlemmenes bevissthet i forhold til HMS.
- Med programmet og presentasjonene er det en rød tråd i vårt budskap. Derfor tror jeg budskapet øker forståelsen for hvor viktig HMS er, og med historien til Odd Svelland friskt i minne tror jeg noen og enhver fikk noen å tenke på i forhold til å tenke sikkerhet.

Lærlingene skal frontes
Varme og Bad har en bevist satsing på sine lærlinger. Det kjøres stadig kurs og man jobber hele tiden for å legge forholdene best mulig til rette for morgendagens rørleggere. Kjedens regionsansvarlige er hele tiden på farten for å følge opp de unge i de ulike bedriftene.
- Lærlinger er kjempeviktig for oss. Det er viktig å motivere, og ikke minst gi ansvar til våre fremtidige rørleggere. At det gror godt i vår kjede er det ingen tvil om. Vi hadde under VVS-dagene i 2012 over 150 lærlinger på besøk under en messedag, nettopp for at de skal få oppleve og kjenne VVS-bransjen på pulsen. Vi kjører det samme opplegget under VVS-dagene til høsten. Da får de se produkter og møte leverandører ansikt til ansikt. Vi tror det er en viktig inspirasjonskilde, forteller Kjellsen.

Når det gjelder VB trainee vil kjeden fortsatt jobbe aktivt med å utvikle morgendagens ledere.

Skal øke konkurransekraften
- Kjernen i VB er våre medlemsbedrifter, og alle ansatte. Vi skal sammen skape en trygg og sikker arbeidsplass for fremtiden. Samtidig skal man bygge lønnsomhet, og skape konkurransekraft lokalt. Vi har hele tiden interne diskusjoner om veien videre, det utvikler oss som kjede, og sammen med våre gode leverandører jobbes det hele tiden med å finne det rette produktsortimentet. Vi forbereder oss fremtiden, og det kommer til å skje mye spennende i vår kjede, avslutter en energisk leder for VB.

Jønsberg føler at årets årsmøte i Varme & Bad har vært vellykket.
- Jeg håper våre medlemmer føler at de har fått med seg masse påfyll hjem, samt fått en bra prat med kollegaer fra kjeden, samt med våre leverandører og hvilke medlemsfordeler det gir.