- Vi har faktisk hatt en ferdigutviklet nettbutikk klar i flere år, men for tiden avventer vi lanseringen. Vi vurderer alltid potensielle markedsmuligheter og nettbutikk lanserer vi i det øyeblikket vi finner det riktig. De satsninger vi gjør er for å skape lønnsomhet for våre medlems- og eierbedrifter og da er timing viktig, påpeker Rita J. Jønsberg overfor www.vvsforum.no

Varme & Bad frykter ikke fremtiden i VVS-bransjen, men kjeden tror at 2014 vil bli preget av fortsatt stort press på prosjektmarkedet. Vinnerne blir, etter Varme & Bads oppfatning, de som klarer å styre prosessene i egne fag og i samhandling med andre fag.

Regionale forskjeller
- Med regionale forskjeller ser vi fortsatt høy aktivitet på renovering og oppgradering i private hjem. Kvaliteten på håndverksarbeidet blir viktigere og viktigere, og vi ser store forskjeller i det håndverk som leveres. Det vil være mye arbeid til dem som fokuserer på høy kompetanse og riktig kvalitet, mener Jønsberg, som på kjedens vegne kan fortelle at 2013 tegner til å bli et godt år. Det er riktignok regionale forskjeller, men alt i alt viser tallene at Varme & Bads bedrifter driver godt.

- Våre medlemsbedrifter har gode ordrereserver og omsetningen har økt betydelig sammenlignet med foregående år.

I likhet med mange av de andre VVS-kjedene satser Varme & Bad også på kompetanseheving. Varme & Bad har egne kompetanseprogrammer for lærlinger, ledere, eget trainee-program for unge rørleggere og egne fagkurs.

Verdiskapningen
- Vi har også sterkt fokus på lønnsomhet og konkurransekraft hos den lokale medlemsbedrift, for det er der verdiskapningen skjer. Det er viktig å ha fokus på alle de 1 600 medarbeiderne i kjeden som møter kundene hver eneste dag. I tillegg satser vi på tydelig og synlig markedsføring i de riktige kanalene, godt samarbeid i hele verdikjeden og tett oppfølging av våre regionansvarlige, sier Rita J. Jønsberg.

- Andre nyheter fra Varme & Bad nå på tampen av 2013?
- Ikke annet enn at vi samarbeider tett med de største kundene våre for å finne nye måter å skape aktivitet og lønnsomhet hos våre medlemsbedrifter. Blant annet jobber vi som kjent sammen med Huseiernes Landsforbund og deres 200. 000 medlemmer og forsikringsselskapet If, for å forebygge de alt for mange vannskadene som rammer 200 familier hver eneste dag. Dette anser vi som vårt samfunnsansvar, hvor vi kan bidra med vår fagkunnskap. I snart fem år Varme & Bad samarbeidet med Huseiernes Landsforbund og If om vannskader.