Anbudskonkurransen var delt inn i fire geografiske soner, og Sandefjord-bedriften vant anbudet for energimerking, kartlegging og rådgivning i to av sonene; nordre Buskerud og Telemark.

Totalt deltok rund 10 firmaer i anbudskonkurransen. Oslo-firmaet Uniconsult Boro Rie og Pens AS fra Trondheim vant også anbud på hver sin sone, søndre Buskerud og Vestfold.

I tillegg til energimerking av bygningsmassen skal det i avtalene utføres energivurdering av byggenes tekniske anlegg. Det skal også leveres mer dyptgående analyser og energirådgivning for å avdekke byggenes energiprofil.

-Dette er et gjennombrudd for så vel Termoenergi og den bransjen vi representerer, som for arbeide med å sette lovpålagt energimerking enda høyere på den offentlige dagsorden. Det er gledelig at offentlige instanser viser vei i et nytt marked, innenfor et ferskt lovverk, sier daglig leder Lars Seeberg i Termoenergi AS.

Loven om energimerking av bygg og energivurdering av tekniske anlegg, trådte i kraft 1. juli 2010, men fortsatt er det bare en liten del av Norges yrkesbygg som er energimerket. Mens eiere av yrkesbygg i det private markedet er trege med sin energimerking, er det stadig flere kommuner, fylkeskommuner og statlige etater som får arbeidet utført.

-Det er ikke bare det å følge loven som er avgjørende. For mange er det i tillegge en lønnsom prosess der byggeier blir gjort oppmerksom på byggets energiprofil, og får en liste over tiltak som kan spare energi og penger. Utleiemarkedet blir stadig mer bevisst på dette, og mange eiendomsbesittere i det private markedet kan risikere å tape attraktive leietagere hvis de unnlater å energimerke byggene, avslutter Seeberg.

 

Om Termoenergi AS
Termoenergi AS har spesialisert seg innen energibesparende tiltak i bygg. Selskapet utfører energimerking , Energivurdering av tekniske anlegg, Energirådgivning, termografi og trykktesting . Termoenergi AS ble etablert høsten 2009 og har sitt hovedkontor i Sandefjord.