- Vi lanserer nå varmepumpene flexoTHERM og flexoCOMPACT exclusive. Disse har store forbedringer fra tidligere versjon, og nå med helt nye funksjoner, sier Benny Simonsen, daglig leder hos Valliant.
 
Han sier at dette er en varmepumpe for alle typer anlegg og energikilder.
 
-Med høyeste ErP-energimerke A++ og i system med multiMATIC 700 energimerke A+++, det vil si  lavtemperatursystemer, og høy COP og SCOP, er dette en meget effektiv varmepumpe med lavt energiforbruk. SCOP / årsvarmefaktoren med benyttelse av berg som energikilde kan være helt opp til 5,7 ihht. EN 14825, sier Simonsen.
 
Funksjoner og app
Han understreker at varmepumpen har innebygget energimåler, noe som gir full uttelling på Enova-støtten uten ekstra kostnader.
 
I følge Vaillant gjør den nye multiMATIC 700 regulatoren det enkelt å koble til og betjene varmepumpen. I regulatorens display kan man lese av tilført energi, besparelse og tilskuddsenergi. Kombinerer man multiMATIC 700 med internettmodulen VR 900, kan man også betjene varmepumpen via en app. Varmepumpene har også mulighet for KNX-tilkobling.
 
Teknologi og kildebytte
- flexoTHERM og flexoCOMPACT høyeffektive scroll-kompressor med EVI-teknologi har 10 års garanti, understreker Benny Simonsen.
 
Han legger til at EVI-teknologi er som turbo for varmepumpen og gir høyere ytelse ved lave kildetemperaturer og høyere varmtvannstemperatur.
 
Varmepumpene har innebygde lavenergi-sirkulasjonspumper på kald og varm side, vekselventil
for varmtvannsprioritering og varmevekslere i rustfritt stål. De har også en innebygget el-kolbe på 9 kW, som kan reguleres og låses i fem effekt-trinn, og en innebygget elektronisk softstarter.
 
flexoTHERM / flexo COMPACT varmepumpene er fleksible ved valg av energikilde. De kan utnytte berg, sjø og jord, men ved å kombinere varmepumpene med aroCOLLECT utedel eller fluoCOLLECT, kan de også utnytte luften eller grunnvannet. Man kan også enkelt bytte energikilde hvis det er ønskelig i ettertid, opplyser Simonsen.
 
Effekter og fakta
flexoTHERM er uten integrert varmtvannsbereder og den finnes i både 230 V og 400 V. 230 V leveres i størrelsene 5, 8 og 11 kW og 400 V i størrelsene 5, 8, 11, 15 og 19 kW. flexoCOMPACT har en innebygget varmtvannsbereder på 184 liter i rustfritt stål. Denne varmepumpen finnes i både 230 V og 400 V i størrelsene 5, 8 og 11 kW.
 
Green iQ og fjernbetjening
-flexoTHERM /flexoCOMPACT exclusive varmepumpene er merket med Green iQ-logoen. Med Green iQ setter Vaillantstandarden med intelligent og miljøvennlig nytenkning. Det er visse krav et produkt må oppfylle for å bli forsynt med dette merket. Kravene er laveste energiforbruk, høyeste ErP-energimerke og en bærekraftig produktoppbygging, sier Benny Simonsen.
 
Han avslutter med å si at i tillegg skal produktene ha mulighet for online tilkobling og fjernbetjening via app samt energiovervåkning.