- Det har seg slik at halvparten av «staben» vil være pensjonister om 5-10 år. Vi kan ikke sitte uvirksomme å se på en slik utvikling, sier direktør, Einar Melheim til www.vvsforum.no.

Utfordrende oppgaver
På bakgrunn av at dette er de nakne fakta er det viktig for Norsk Vann å synliggjøre alle de interessante og utfordrende oppgavene i sektoren overfor ungdom som skal gjøre sine yrkesvalg.

- Vi har brukt en rekke virkemidler for å skape nødvendig interesse. Ett eksempel er nettsidene www.vannkunnskap.no, forteller Einar Melheim.
Interesserte VA-studenter

Under Norsk Vanns årskonferanse i Oslo neste uke vil organisering og rekruttering i VA-sektoren være ett av hovedtemaene. Blant annet skal Geir Helø fra Tromsø kommune holde foredrag under tittelen «Vi har interesserte VA-studenter, men hvordan skaffe gode lærere til skole og jobb?» Inger Holøyen Skjærbakken skal orientere om nettsiden www.vannkunnskap.no, som på en forbilledlig måte i tekst og illustrasjoner forteller om vannets viktighet og mye, mye annet.

I tillegg til rekrutteringsutfordringene innen VA-sektoren vil man på årskonferansen 4. september også se på temaer som overvann og klimatilpasning, gjennomføring av vannforskriften, ledningsfornyelse og beredskap i vannforsyningen.

Det blir også befaring til «Midgardsormen», som er Norges største pågående oppryddingstiltak av avløpssektoren.