- Avstengningsventil kan brukes på alle kjøkken, eller servantkraner med innløpsrør. Det er heller ingen problemer med å bruke den sammen med ulike produktserier, påpeker markedsansvarlig i Oras armatur, Terese Lunde.
- Teknologien som benyttes er ikke ny, løsningen har vi i dag på vår Optima serie, men selve trykknappventilen er ny. Det å slippe å borre gjennom benkeplaten og tilpasse tilkoblinger, letter jo rørleggerens arbeid betraktelig. I tillegg slipper man en egen avstegningskran. Det bidrar til øke sikkerheten mot vannlekkasjer ytterligere.

Produktserien består av en trådløs trykknappventil, samt en kontrollenhet og en elektronisk ventil.

Saken fortsetter under bildet:


Den elektroniske ventilen kan kobles til både kaldt eller varmt vann, og ventilens åpningstid er forhåndsinnstilt på 3 timer men kan utvides til 12 timer ved å trykke lengre på trykknappventilen. Produktet fås med batteridrevet (3V) og med tilkobling til nettstrøm (230/5V).  Batteriet har en levetid på minimum 2 år.

Lunde kunne også fortelle til VVSforum at de har stor pågang på den nye designkranen fra Alessi som ble presentert i februar.
- Det er moro å registrere pågangen fra både rørleggerne og forbrukere før vi har sluppet produktet på markedet.
Vi føler at vi har fått et kjempeprodukt som designmessig holder toppnivå, og i kombinasjon med brukervennlighet og teknologi, er dette en kran vi forventer vil treffe markedet godt.


Den nye kranen fra Alessi.