Utbyggingsselskapet Ulven AS har nå inngått entreprisekontrakt på totalt 25.000 kvadratmeter rehabilitering og nybygg. Kontrakten har en totalverdi på 226 millioner kroner. Det betyr oppføring av ny kontorbygning på 8000 kvadratmeter, rehabilitering av to eksisterende bygninger og utvikling av det nye torget  på Ulven –  et aktivitetstorg på 1000 kvadratmeter som vil fungere som et levende byrom i bydelen.

Bydel Bjerke flytter hele bydelsadministrasjonen fra Økern til Ulven. NorgesGruppen åpner Kiwi-forretning i bydelen og entreprenørselskapet A Bygg skal utføre byggearbeidene og selv bli en av leietakerne i kontorarealene.

Utbyggingen er i gang kort tid etter at bystyret i Oslo vedtok reguleringsplanen for Ulven. Selskapet Ulven AS, som eies av Storebrand og Fabritius, skal her utvikle mer enn 300.000 kvadratmeter til boliger, kontorer, barnehager og nærservice.

Nytt torgbygg
– Det første som skjer, er byggingen av Torgbygget i Ulvenveien 90. Her blir det kontorer, småbutikker og kafé. Samtidig starter  en total rehabilitering av de to nabobygningene for å gi plass til administrasjonen i Bydel Bjerke og ny dagligvareforretning. Dette er startskuddet for transformasjonen av hele bydelen og utvikling av Ulven som bydelssenter, opplyser Erik Stensli, daglig leder i Ulven AS.

Saken fortsetter under bildet:

Forvandlingen av Ulven bydel er i gang. Om kort tid starter byggingen av Torgbygget, etablering av aktivitetstorg og totalrenovering av Ulvenveien 88 (bygget i bakgrunnen) og 90B, sier Erik Stensli(t.v.), daglig leder i Ulven AS.  Her er han sammen med prosjektdirektør Rolf Erik Bugge i NorgesGruppen som skal etablere en  Kiwi-forretning på Ulven og daglig leder Jan Vada og prosjektleder Morten Raugstad i A Bygg som skal stå for byggearbeidene og bli leietaker i de nye kontorene

I hjertet av en ny bydel
NorgesGruppen har inngått avtale om å etablere en Kiwi-forretning i eiendommen. Prosjektdirektør i NorgesGruppen, Rolf Erik Bugge, opplyser at det vil komme en stor og attraktiv forretning.
– Etableringen på Ulven er langsiktig. Når Ulven bydel er ferdig utviklet, blir dette et stort og interessant marked, og vi befinner oss i hjertet av en helt ny bydel. I tillegg til Kiwi-forretningen, blir det apotek i senteret.  Vi har også kontakt med flere andre aktører for etter hvert å kunne gi kundene et variert og godt tilbud. Ulven og det nye senteret får god tilgjengelighet, både for gående og kjørende, understreker Bugge. 

Bydelssenter
Ulvenveien 88 og 90B, der Bjerke bydelsadministrasjon flytter inn i 2017, skal rehabiliteres. De to bygningene i Ulvenveien blir dermed det nye bydelssenteret og senter for viktige kommunale tilbud som barnehager, eldreomsorg, hjemmetjeneste, fritidsklubber og sosialtjeneste.

Byggearbeidene på Ulven skal utføres av A Bygg AS.  Selskapet har også inngått avtale om å flytte inn i kontorene for å samle all sin virksomhet på Ulven.
– Ulven er attraktivt fordi området er godt synlig, ligger sentralt, er enkelt å finne fram til og har god tilgang til bane, buss og vei, uttaler daglig leder Jan Vada i A Bygg. Han er svært tilfreds med at A Bygg får være med på ett av de største byutviklingsprosjektene i Oslo.
–  Vi får være med på å oppgradere og utvikle den store Hovinbyen og delta i transformasjon av hele Oslo øst. Ulven vil bli en fantastisk spennende bydel når dette er fullført, sier Vada.

Attraktivt og funksjonelt
På sikt kan Ulven bydel  få ca 3000 innbyggere og rundt 10.000 arbeidsplasser.
– Dette innebærer at området i løpet av få år vil være fullstendig modernisert. Ulven ligger svært sentralt og er lett tilgjengelig via gode forbindelser til veinettet og offentlige kommunikasjon. Vi er overbevist om at dette kommer til å bli en moderne bydel med attraktive boliger, næringsbygg og service, sier Stensli, og påpeker at dette også handler om en naturlig sentrumsutvikling der Groruddalen vil bli knyttet nærmere til Oslo sentrum.