Usbl-avtalen med Enova disponerer enøk-tilskudd på 8,2 mill kr til Usbls forvaltede boligselskap, og løper foreløpig i 5 år.- Rammeavtalen med Enova er viktig, sier adm.dir. Geir-Ove Skogø i Usbl.

- Usbl ønsker å stimulere til at det iverksettes tiltak som reduserer energibruk i alle Usbl-forvaltede boligselskap, og stimulere boligselskap og beboere til økt fokus på redusert energibruk.

- Usbl vil derfor anbefale boligselskapene å sette seg tydelige og gode energimål.

En god start kan være å gjennomføre enøkanalyser, registrere energiforbruk pr m2 og vurdere omlegging til fornybare energikilder.

For hele bygningsmassen er det overordnede målet å redusere gjennomsnittlig energibruk med 15 % eller 50 kWh/m2 (fra ca. 300 kWh/m2 til 250 kWh/m2). Dette vil gi en årlig energibesparelse på 18 GWh – noe som dekker årlig energibehov for 1.500 boliger.

Usbl kan gi ytterligere tilskudd til gode Enøk-tiltak
- Usbl har et eget Miljø- og utviklingsfond som årlig fordeler 1-2 mill.kr. til forvaltede boligselskap, opplyser utviklingssjef Roar Viken.

- Boligselskapene kan her søke tilskudd også til enøktiltak. Usbl bidrar i tillegg til å skaffe øvrig finansiering i form av lån m.m.
Intensjonen er å kombinere Usbls kompetanse innen byggutvikling med Enovas faglige ressurser innen miljø- og lavenergiløsninger.

Bakgrunn
Redusert energiforbruk og overgang til fornybare energikilder for oppvarming er viktige tiltak i klimadiskusjonen

Energibruk i norsk bygningsmasse er i dag på ca. 82 TWh, dette er ca. 40 % av samlet innenlands energibruk. Erfaring viser at det er store energimengder å spare ved enkle tiltak i den eksisterende bygningsmassen.

Usbls rammeavtale med Enova gir forvaltede boligselskap mulighet til å motta støtte derfra. Usbl videreformilder støtten til energibesparende tiltak i forvaltede boligselskap. Støtte gis både til ren energibesparelse og energiomlegging til en form for fornybar energi. Støtteordning gjennom Enova kan bl.a. benyttes for tilleggsisolasjon, utskifting av vinduer og isolering av varmtvannsrør.
 

Kilde.enova.no