- Vi har klart å uteksaminere 300 rørleggere hvert eneste år siden 2009. Det er ikke noe som tyder på at det ikke blir dette antallet i år heller, sier Petter Vang i Uponor til www.vvsforum.no

Det er nemlig et hav av potensielle kunder ute i markedet og denne type kompetanseheving blir viktigere og viktigere når rørleggernes fortjeneste på materiell går nedover.

Må tenke nytt
- Rørleggerne må tenke annerledes og ta betalt for den kompetansen de har, derfor er dette interessant.

- Rørleggerne tar seg altså tid til å være med på disse kursene? Rørleggerne klager jo alltid over dårlig tid.

- Tidsbruken er viktig faktor. Mange sliter med å finne tid til kompetanseheving i en hektisk hverdag, men vi er fornøyde med responsen, sier Petter Vang.

Uponor har utviklet de sertifiserende kursene i samarbeid med NRL og kursene gjelder både innenfor tappevann og gulvvarme.

I Sverige også
- Alle som gjennomfører opplæring og består prøven, blir registrert hos Uponor og NRL. Dette er et personlig sertifikat som følger den enkelte uavhengig av arbeidsplass.

Uponor i Sverige har kopiert den norske modellen og sertifiserte nylig de første rørleggerne. Uponor i Sverige regner med at man vil utdanne ca. 80 rørleggere i år. I Sverige heter sertifiseringen Premium Installer og i det svenske konseptet inngår det også service.

- Innen 24 timer skal kunden få hjelp av kompetente folk, opplyser markedssjef i Uponor Sverige, Tommy Svård.