I 1995 kom et egenutviklet manuelt pressverktøy for Uponors Quick & Easy kupliner. Det er nå historie og en stolt salgssjef Petter Vang i Uponor åpner kofferten til det nye Milwaukee batteridrevne pressverktøyet. Det er resultatet av en samarbeidsavtale mellom Uponor og Milwaukee Tools og ble første gang presentert på ISH-messen i mars i år. Nå er samarbeidet formalisert, og første plattform leveringsklar.

- Det er 12-volts generasjonen, forteller Petter Vang. Senere kommer andre plattform som er basert på 18 volts batterier.

-Batteriene er tredje generasjon litium batterier med lang levetid, og de går om hverandre med alle typer batteriverktøy fra Milwaukee, forteller Petter Vang, før han fortsetter å fremheve produktets egenskaper; - Verktøyet har autorotasjon ved blokking av rør, eget arbeidslys i håndtaket, er lite og hendig og tilpasset jobben selv i små fordelerskap, opplyser han.

Grossistsalg
Det er Milwaukee som skal stå for salget i Norge. Verktøyet skal selges gjennom rørgrossist, og det er ifølge Petter Vang gjort avtaler med Brødrene Dahl, Ahlsell og Solar så langt.

– Verktøyet ligger allerede på lager på samtlige Brødrene Dahl-avdelinger, opplyser Vang. Han forteller også at grossistene satser på annet verktøy fra Milwaukee, som er en av verdens største verktøyprodusenter.

Demonstrasjonsvideo av verktøyet ligger på youtube.com. Søk på milwaukee/uponor (Uponor MilwaukeeM12 Tool). I denne kommer superlativene på rekke og rad.

- It`s nice, - I like it already, - Oh my God, - The guys gonna love this, er noen av uttalelsene fra de amerikanske rørleggerne når de får verktøyet i hånden for første gang.