- Alt tyder på at bunen nådd og at vi ser fremgang igjen. Det er nemlig en markant bedring i markedet. Antall jobber er sterkt stigende og det regnes på flere prosjekter enn på lenge, så vi går inn i en travlere periode nå, mener Uponors salgsansvarlige for Østlandet, Lars Andre Røkke.

Uponor har lansert neste generasjon av trådløst intelligent control system. Det bidrar til å sette ekstra fart i salget.
- Systemet er basert på vårt velkjente Uponor Control System. Det nye trådløse systemet innholder et nytt manøverpanel og en ny sentralenhet. En ny termostat for offentlig miljø følger også med, sier Røkke.

- Har dere andre nyheter som er av interesse?

- Termostat T-75 og monteringssett i matchende grå farge samt en ny modul – R-56 – som gjør det mulig å kommunisere med Uponor Control System via en mobiltelefon og SMS, er viktige nyheter for vårt vedkommende. Det nye systemet er for øvrig kompatibelt med alle eksisterende trådløse termostater.

Uponor har også lansert et nytt takmontert kjøle- og varmesystem, for nedforede himlinger i kontor og forretningsbygg. Uponor Comfort Panel er en lavtbyggende panelplate som monteres i himlingen.

- Ved å dekke halvparten av taket oppnås maksimal effekt. Det er mulig å oppnå kjøleffekter på ca. 80W per kvadratmeter. Panelene er enkle å montere og kommer ikke i konflikt med eksisterende ventilasjonsanlegg som eventuelt er installert.

Når vi først er inne på produktnyheter nevner vi at Uponor i Tyskland har utviklet et helt nytt koblingssystem for dimensjon 63 m.m. til 110 m.m. av Unipipe. Uponor Unipipe er et komposittrørsystem med pressfittinger for installasjon av både tappevann, varme og kjøling.

- Systemet innholder 27 grunnmodeller som til sammen gir 300 koblingskombinasjoner. Rørene er enkle å jobbe med og krever verken sveising, lodding, liming eller gjenging, opplyser Lars Andre Røkke.