Tanken er først og fremst at den 48 sider boken skal kunne benyttes når det foretas en kvalitetsgjennomgang av nye småhus.

I dag er det mange småhuskjøpere som ikke vet hvilke krav de skal stille til det faglige utførte arbeidet. Men også fagfolk med ulik bakgrunn og erfaring gjøre varierende etterkontroll.

Den nye svenske Besiktningsmannaboken skal bidras til å få en jevnere kontroll, og ikke minst tryggere for huseieren.

- Boken kommer utvilsomt til å øke kvaliteten og senke tallet på tvister ved småhusbyggingen, fordi mange tvister har sitt utsprting i at partene har ulik oppfatning om de faglige kvalitetskravene. Boka skal også øke tryggheten for forbrukeren ved selve kontrollen, sier Mari Gremlin, jurist ved Konsumentverket og Ulf Stenberg, sjefjurist hos Villaägarnas Riksförbund i en pressmelding.

I boken beskrives hvordan kontroller foregår og hva kontrolløren skal se på.

Boken inneholder også et sammendrag av det viktigste når det gjelder fasgmessig godkjent utført arbeid i et småhus, for eksempel at installasjoner skal være utført og skriftlig bekreftet slik cet kreves av den svenske organisasjonen Säker Vatten.

Bak utgiverlsen av Besiktningsmannaboken står Svenska Byggingenjörers Riksförbund (SBR), Konsumentverket, Villaägarnas Riksförbund, Trä- och Möbelföretagen (TMF), Gar-Bo Försäkring AB samt Försäkrings AB Bostadsgaranti.

Her kan du hente boken som pdf-dokument –Les intro hos Konsumentverket eller hent Besiktningsmannaboken direkte.