Jobb fikk han glatt i Vefsn kommune der han begynte med nettverksadministrasjon og andre dataoppgaver.

Skaperglede
- Men etter et års tid var jeg lei av å sitte og glo på en skjerm. Jeg fant ut at jeg passer bedre i en jobb der jeg kan streve litt fysisk – ta i ting og skru og montere og skape noe – noe jeg etterpå kan se på og si meg fornøyd med og stolt av, sier Mattis.
Brønnøysund er et lite sted hvor de fleste kjenner alle, og Mattis kjente folk som kjente noen hos Comfort Brønnøysund Rør. Det tok ikke lang tid før han hadde skiftet både bransje og jobb.

Allsidige oppgaver
- Nå er jeg hjelpemann i bedriften og jobber ute på forskjellige anlegg sammen med rørleggerne. Jeg har holdt på med dette i et års tid og stortrives. Det meste av tiden har jeg jobbet på den nye flyplassen her i byen, men jeg har også vært på andre anlegg i små og store jobber, forteller Mattis.

Vil ta fagbrev
For han er trivsel hovedpoenget.
- Jeg vil ha den gode følelsen som kommer når du ser at du har gjort en god jobb og jeg vil ha gode kollegaer og et godt arbeidsmiljø som jeg gleder meg til hver dag. Data er fortsatt spennende, men bare som hobby, understreker Mattis, som har klare planer for fremtiden.
- Målet mitt er å bli i rørbransjen, ta fagbrev om fire-fem år og bli rørlegger hos Comfort Brønnøysund Rør.