Målet er å bygge varmepumper i Hagelin for å utnytte sjøvarme. 

Neas alene har beregnet at 113 millioner kroner må investeres for å gjennomføre planene. Neas har i sin søknad to alternativer for utbygging. Det ene omfatter Kirkelandet sentrum og Hagelin, det andre inkluderer også Løkkemyra. Primært ønsker Neas å bygge ut det største alternativet.

 

Selv om Neas må legge mer enn 100 millioner kroner i potten, har beregningene vist at begge alternativene er samfunnsøkonomisk lønnsomme. Varmepumper og sentral er tenkt plassert i Hagelin. Varmepumpene skal produsere 28 GWh, noe som tilsvarer forbruket til 1.400 eneboliger. Gass inngår også i Neas-planene. En gasstank skal plasseres ved anlegget på Hagelin, eller i tilknytning til en kunde som har direktebehov for gass.

 

Det er også aktuelt for Neas å hente bioenergi fra den planlagte pelletsfabrikken i Averøy.

 

Kunstisbanen ved Atlanten stadion vil produsere varme når den er ferdig. Neas har vært i kontakt med aktørene, slik at dette kan bli koblet til anlegget til Neas.

 

Neas har kartlagt mulige kunder i Kristiansund. På Kirkelandet er det i dag 94 bygg som har vannbåren varme. Det omfatter først og fremst næringsbygg og gamle leiegårder. På Løkkemyra er det i dag 23 mulige kunder.