– Mediene maksimerer krisen, men når folk slutter å handle går det galt. Det at folk ”sitter på gjerdet” skaper en krisemaksimering, vi må ikke komme i det uføret vi hadde på slutten av 1980-tallet, sier daglig leder i Oslo VVS Senter.

Hos Oslo VVS Senter er det ingen krise, men kjøpelysten er merkbart mindre enn i fjor, forteller Andersen. – Vi ser det på at salget både er mindre og mer ujevnt. Noen dager kan være veldig bra, og så er det påfallende stille. Men oktober ser ut til å bli en god måned, så det er ikke svart.

– Vi regner med at året under ett gir en nedgang på Furuset. Det som er viktigst for oss nå er å få opp salget i våre to ny og flotte butikker. Både butikken på Rud Hauger og Kolbotn er flottere enn denne.

Siden starten i 1995 har Oslo VVS Senter vokst fra 4-5 millioner til 42 millioner kroner i omsetning. Det har krevet en enorm innsats av alle i firmaet, og Kåre Andersen er ikke i tvil om hva som er den viktigste suksessfaktoren:
– Det er våre ansatte. Vi har vært flinke til å ansette de riktige menneskene. Det har gitt oss medarbeidere som er motivert og glad i jobben – det er nøkkelen til suksess. En av dem er Lars-Henrik Andresen som var butikksjef her, nå er han daglig leder på Kolbotn.

Siden vi besøkte Oslo VVS Senter i fjor, er kranavdelingen gjort helt om og fremstår nå som langt mer fristende enn før. Andersen opplyser at butikken gjøres om trinn for trinn, ”det er en byggeplass hele tiden”.

Oslo VVS Senter ser til forveksling ut som en god butikk i en av de store kjedene, men har sitt eget sortiment, opplyser Kåre Andersen:
– Vi har mange andre produkter enn kjedene, og det vi selger mest av er fra direkteleverandørene. Vi skal ha topp produkter og vi skal være billigere enn rørleggeren. Folk kommer ikke hit hvis vi ikke har større utvalg og er billigere.

På vei til Oslo VVS Senter kjører du forbi Ikea. De bygger for tiden opp sin baderomsavdeling, og det er neppe grunn til å tro at de på vil nøye seg med smulene fra rørleggerens bord. Ai, ai, for en artig krig det skal bli.


Fra servantavdelingen for ekstra lekre saker.


Servantavdelingen. Firkantet er i skuddet for tiden.