- Vi satser mest på varme, det vil si salg og installasjoner av varmepumper og totalrenovering av bad. I tillegg ser vi at solvarme kommer for fullt, og på dette området bygger vi nå videre på den kompetansen vi allerede har, sier Martin Nygaard.
 
- Vi er en totalentreprenør på disse områdene. Foreløpig kun fem ansatte, men ser på muligheten til å ansette et par til. Noe større enn det skal vi ikke bli, dette er passende for det markedet vi jobber i.
 
Det nye sentret på totalt 730m2 hvor 300 kvadratmeter butikk  er først og fremst beregnet på privatmarkedet, en VVS-butikk for hus og hjem. I tillegg er det et lager på 330 kvadratmeter.
 
I gulvene i butikken er lagt renner for vann inn, avløp og strøm. Det er lagt inn vann til de fleste kraner, dusjer og badekar som står utstilt i butikken.
 
Under springene er det avløptrau slik at det er fullt mulig å vise hvordan hver enkelt armatur fungerer når vannet fosser ut. Disse trauene er laget av et materiale som heter Avonit, et resirkulert plastmateriale, og produsert ved Årdal Plast.
 
Armaturer er i rivende utvikling, for eksempel Grohe Red som gir kokende vann, ferdig til å lage te, og Grohe Blue som gir isvann med kullsyre.
 
- Det er damer som bestemmer det meste av hva slags utstyr som skal kjøpes inn, og hvilken design som skal pryde huset, sier Martin Nygaard.


Martin Nygaard viser at alle de utstilte dusjene er tilknyttet vann. Foto: Per Henriksen

Selv de ansattes toaletter er så strøkne og velstelte at de blir brukt som showrom ved kundevisninger. Slik kan det gjøres, og slik bør det være ved de fleste toaletter mener Nygaard.

Åpningen skjedde i slutten av januar, og mellom 13. og 23. februar ga vi 25 prosent på alle produkter og varer. Da var det bra trøkk! Og dette dro med seg en god del arbeid.
 
Vi har designet og tilrettelagt alt sjøl, forteller Martin Nygaard. Jeg liker at det ser bra ut, presentabelt for kundene. Det samme gjør kollega og medeier Yngve Jørgensen.
 
Vi har også et eget rom i butikken for barn, hvor de kan se på film, eller leke med Duplo lego, mens mor og far ser på utstyr til hjemmet.
 
Inne i butikklokalet ligger alle rør og annet utstyr som varmer og kjøler bygget åpent. Dette er gjort for å vise kunder hvordan slike installasjoner blir gjort.
 
- Vi eksperimenterer nå med muligheten med at solpaneler varmer opp en spiralbereder til en viss temperatur. I bakken har vi to energibrønner, 200 meter dype, og ned dit kjører vi overskuddsvarmen fra solenergien.
 
- Vi håper å kunne oppnå en temperatur på mellom 10 og 15 grader om sommeren. Et stort område nede i bakken, rundt energibrønnene blir på den måten varmet opp. Da har vi ekstra energi når høsten og vinteren kommer og kan trekke ut mye varme de første 2-3 månedene av den kalde årstiden.