Det nye innovative gartneriet vil bli 8 meter høyt og 77 000 kvadratmeter stort. Like stort som 12 fotballbaner til sammen.

Her skal rundt 100 000 tomatplanter produsere ca 1 500 tonn tomater årlig. Gartneriet planlegger også å produseres snackspaprika og vil med det bli det eneste gartneriet i Norge som kan tilby norskprodusert paprika.

Målet å ende opp med halvert energiforbruk sammenliknet med et tradisjonelt gartneri på samme størrelse, som ville ligget på et forbruk på rundt 45 GWh årlig.

Blant annet er veksthuset bygget av ekstra isolerende materialer hvor de fire første meterne av veggene er laget av lystette isolerende sandwichplater. Noe som ikke er vanlig ved tradisjonelle gartneriet, hvor et viktig poeng er å få inn så mye lys som mulig.

Veksthuset skal også ta i bruk en avansert klimacomputer som styrer lys, varme, vanning og CO2-tilførsel. Gartneriet skal benytte spillvarme fra TINE- meieriet som skal bygges på nabotomta, via deres energisentral. De skal også kjøpe CO2 fra sin nye nabo.

Miljøgartneriet AS har investert 48,8 millioner kroner i merkostnader for energitiltakene i byggeprosjektet. - Vi bygger miljøvennlig fordi vi tror vi vil tjene på det på sikt. Forbrukere i dag ønsker kortreiste grønnsaker som er produsert på en klimavennlig måte, sier Hegelstad.

I mai 2010 vil det være klart for innhøsting av de første miljøvennlige tomatene fra Miljøgartneriet.