Norske Rørgrossisters Forening (NRF), VA- og VVS Produsentene (VVP) og Norske Rørleggerbedrifters Landsforening – VVS (NRL) fortsetter arbeidet med å informere publikum om fordelene av å velge skikkelige rørleggere og skikkelige produkter. Årets viktigste publikasjon i så måte er rapporten Tørre fakta 2012. Den inneholder essensen av det vi skal formidle i året vi er inne i.

En måte å kommunisere smartere
- Snarere enn å jobbe med utvikling av kommunikasjonsmateriell gjennom året, har vi denne omgangen valgt å konsentrere forarbeidet tidlig på året. Det gjør det enklere for oss å være proaktive og gir oss et bedre utgangspunkt for å sikre at vi kommer i førersetet når relevante diskusjoner dukker opp, sier prosjektleder Tirill Ilebekk Hansen. - Vi vet at folk i bransjen har hektiske hverdager og at det kan være vanskelig å stille med kommentarer og fotomateriell på kort varsel.

Tirill Ilebekk Hansen er kommunikasjonssjef i NRL og jobber ut fra føringer lagt i prosjektgruppen som består av representanter fra NRF, VVP og NRL.
Gjenbruk i mange kommunikasjonsflater

Tørre fakta i seg selv er ikke målet. Tanken er at undersøkelsesresultater, fokusområder og trendsaker i rapporten skal benyttes gjennom året for å bevisstgjøre folk i forhold til verdien ved å benytte en skikkelig rørlegger og hvorfor det er smart å spørre rørleggeren til råds ved innkjøp av VVS-produkter eller oppvarmingsløsninger. Ikke minst skal hver enkelt sak bidra til å spre informasjon om www.skikkeligrørlegger.no, hva folk finner av informasjon på siden og hvorfor nettstedet er nyttig dersom man har VVS-relaterte spørsmål. Bransjen vil holdes informert via elektroniske nyhetsbrev, i redaksjonell omtale i aviser og magasiner, på nettsteder og ikke minst i informasjonsbrosjyrer som forhåpentligvis kan bli gode verktøy i dialog med kunden.  

Rapporten er også produsert med utgangspunkt i et ønske om å synliggjøre tydeligere for bransjen hvilke spørsmål og problemstillinger Skikkelig rørlegger jobber med.

Øvrige aktiviteter
Utover redaksjonelle utspill, interninformasjon og brosjyrer, vil Skikkelig rørlegger fortsette arbeidet med www.skikkeligrørlegger.no, Rørleggerbloggen og Facebook. I stedet for tradisjonelle annonser vil prosjektet i år fokusere på såkalte advertorials, i form av bilag – både digitalt og på papir.

- Vi tar konsekvensen av at folk flest ikke er interessert i rørleggeren med mindre de har bruk for en, og konsentrerer oss derfor om å treffe publikum i rett modus, forteller Ilebekk Hansen.

Årets markedsføring vil derfor legges til praktisk orienterte interiørmagasiner, som  IFIs publikasjon Inspirasjon og bladene BoligPluss og Rom123. Digitale bilag knyttes opp til forbrukernettstedet Klikk.no og boligsidene på Dagbladet.no.

- Flere kjente navn fra rørbransjen har bidratt til Tørre fakta og de fortjener en stor takk! Dersom flere ønsker å bidra med innspill ønsker vi dem hjertelig velkomne til å ta kontakt, avslutter Ilebekk Hansen.

Fakta:
Skikkelig rørlegger er rørbransjens egen forbrukerportal som informerer om valg av skikkelige rørleggere og skikkelige produkter. Sidene inneholder også relevante artikler om alt fra oppussing, nybygg og vedlikehold til vannskadeforebygging og gjeldende regelverk. For ytterligere informasjon, besøk www.skikkeligrørlegger.no