- Ja, jeg føler meg som toalettkongen i Trondheim dette året. Vi satset på å selge 1000 toaletter år, for øvrig et høyt tall sammenlignet med tidligere år. Men nå ser vi at allerede i slutten av oktober er tallet snart er passert.

- Dette må vi kalle rekord på alle mulige måter, fastslår han.
 
VVSforum undrer seg over hvorfor denne brå salgsrekorden.

- Toalett har alltid vært viktig, men vi har aldri klart å få til de store tallene på denne produktgruppen. Grunnen har vært at prisen har alltid vært presset hos en del andre aktører, forteller han ivrig.

- På senhøsten 2014 fikk vi øyene opp for Laufen som en aktuell toalettleverandør. Vi gjorde noen bra innkjøp da. Men da vi startet opp igjen i 2015 så tok vi virkelig sats og satte oss et mål.

- Laufen ble vår grossistleverandør i år, og i samarbeid med dem så så vi for oss et samlet innkjøp på 1000 toaletter i år, som nevnt.
 
- Laufen er den leverandøren som har det utvalget av design innen toalett som vi har savnet i mange år. Vi har do utvalg for det vanlige norske hjem, men også de design perlene som ikke har vært så fult tilgjengelig på det norske markedet. I dag tør vi virkelig satse på et langt bredere utvalg innen design på toalett. «Et toalett er ikke bare et toalett» sier vi ofte til kunden og gjerne selger dem en Alessi One, sier Asbjørnsen.
 
Asbjørnsen forsetter:

- For oss som en «liten aktør» som VVS-butikk, sammenlignet med de store kjedene så er det viktigere enn noen gang å ha noe skikkelig som trekker kunder inn til vår butikk. Laufen har vært en super leverandør og samarbeidspartner for oss i 2015. Vi ser at med det vareutvalget de har så åpner det seg mange nye muligheter for spennende produkter og gode salg.

- En VVS-butikk i kamp mot de store nettbutikkene er en kjent problemstilling for alle i bransjen. Viktigheten av å ha de riktige varene utstilt i butikken samtidig som at vi må ha kunnskap om utvalget som finnes er superviktig. I år har vi vunnet mange kamper og vi har ikke tenkt å gi oss her, forteller Svein Asbjørnsen.

- 13-15 november er vi i gang med tidens største VVS-utstilling i vår regi på ”Gjør Din Bolig Bedre” her i Trondheim. Vi har 160 kvm med VVS-stand hvor blant annet Laufen også er med. Vi ønsker og vise publikum design og gode priser i bra miks mellom flere gode leverandører.
 
Asbjørnsen legger til at det er godt stykke krevende arbeid å få til en så stor messe, men som VVS-butikk føler han et ansvar med å være en viktig aktør for å fremme dyktige leverandører i de riktige rammene.
 
Han avslutter med at det ikke er noen grunn til å gi fra seg mulighetene til andre bransjer som også vil selge VVS-utstyr.