2012 ble et godt år for Tempe Vvs Senter. Omsetningen i fjor endte på 22 millioner kroner og det ble et bra overskudd, som er satt i banken, for å trygge arbeidsplassene for fremtiden. Pengene skal kunne brukes til å investere i bedriften. Omsetningen er kun basert på salg av VVS-materiell. Det er morkonsernet K. Lund som tar seg av selve rørleggervirksomheten.

Vendepunktet for Tempe Vvs Senter kom på mange måter i 2009. Da omsatte man for 15 millioner og var for så vidt fornøyd med situasjonen og tjene penger, men man så at konkurransen ville bli hardere og det var på tide å ta noen strategiske valg.

- Konkurransen ble merkbart hardere i og med at byggevarehusene, flisforretningene og ikke minst nettbutikkene ble etablert, så var det på tide å ta noen nye grep. Vi bestemte oss for å endre butikkens visuelle uttrykk og vi besluttet at vi skulle jobbe enda hardere, forteller daglig leder i Tempe Vvs Senter, Svein Asbjørnsen.

Satser nytt og moderne
Tempe Vvs har valgt å stå utenfor kjedevirksomheten, men er med i NRA. Det har gitt forretningen gode leverandørsammensetninger. I tillegg er det satset bevisst på nye markedskanaler som Googles, Adwords, Facebook og egen hjemmeside samt egne stunt som har gitt oppmerksomhet i media.

- Bruk av Facebook og You Tube har vært gode markedsplasser. De er begge fantastiske verktøy i en ny hverdag, sier Asbjørnsen, som sier dette om bedriftens hjemmeside:

- Vi hadde knapt trafikk på vår hjemmeside for tre år siden, men nå har vi god trafikk og om et par uker kommer en ny hjemmeside. Det vil ta vår profilering til nye høyder og stikkordet for profileringen vår er «inspirasjon». Vi tar nå et skritt videre på vår digitale plattform.

Skal inspirere kundene
Nettopp «Inspirasjon» er et nøkkelord i denne sammenhengen. Tempe Vvs Senter i Trondheim har lagt vekt på å spisse vareutvalget og de har vært flinke til både å demonstrere og inspirere kundene både i butikken og online-. Man har satset tungt på et utvalg leverandører for å vise styrke og det har ført til at butikken er meget sterke på merkevarebygging.

- Noen av leverandørene våre har ikke vært like tilfredse med strategien, men vi så tidlig at vi ikke kunne være like gode på alle merker. Det er et bedre å gjøre jobben 100 prosent innen for enkeltsegmenter og produkter enn å spre seg over det hele, mener Asbjørnsen.

Saken fortsetter under bildet:

Lars Erik Røe Magnussen hos Tempe VVS og Arne Korsbakken fra Korsbakken Trading er godt fornøyd med samarbeidet.

Et konkret eksempel på akkurat dette, er satsingen Tempe Vvs Senter har gjort sammen med armaturleverandøren Korsbakken. Samarbeidet i 2012 bidro i høyeste grad til det gode resultatet som ble oppnådd.

Online-handel
- Vi har analysert våre tall og de viser a vi selger kaner til en langt høyere snittpris enn tidligere. Før var snittprisen i innkjøp 500 kroner, mens den nå ligger på over 900 kroner. Vi solgte i fjor 2 400 kraner. Dette viser oss at kundene er like mye, om ikke mer, opptatt av design og kvalitet som pris. Vi ser det godt på salget av for eksempel på New Form, som er en kran fra Korsbakken, og som ligger i det øverste prissjiktet. Ved å promotere de riktige kranene, gjøre smarte innkjøp og bruke alle muligheter som finnes i markedet, så tjener vi penger, fastslår daglig leder hos Tempe Vvs Senter, Svein Asbjørnsen.

Tempe Vvs Senter har så langt som mulig valgt leverandører som ikke er å finne hos byggevarekjedene, på nettet og i andre butikker. Tempe Vvs Senters ledelse har innsett at online-handel har kommet for å bli, men har tatt opp kampen på egne premisser.

- Kundene setter større og større pris på kvalitet, funksjon, design og service. Ved å presentere et utvalg varer på en best mulig måte og by på seg selv i alle situasjoner, så velger kundene faghandel, mener Asbjørnsen.

Ikke noe kjede
- Følgelig er det uaktuelt for Tempe Vvs Senter å søke medlemskap en kjede?

- Ja, slik situasjonen er nå er ikke det noe tema. Ved å bli med i en kjede, så settes vi en bås og blir veldig lik alle andre forretninger. Vi ønsker å utvikle vårt eget konsept og ikke være noen typisk A 4-butikk, derfor skal det også være moro å jobbe hos oss.  Alle ansatte fortjener ros for den innsatsen de legger ned.

Tempe VVs Senter satser også mye på relasjonsbygging. Siste tilskudd i så måte er med hytteleverandøren «Hedda Hytter». Dette dreier seg om at man gir i dette tilfelle en hytteutbygger en mulighet til å eksponere seg hos VVS-butikken. Samtidig får Tempe Vvs Senter markedsført seg på en ny arena og får muligheten til å selge VVS-artikler til «Hedda Hytter» sine kunder.

Dagligvaresamarbeid?
- Vi ønsker å sette vår virksomhet på kartet og driver nå også med kursvirksomhet. «Hytteskolen» er et eksempel på akkurat dette. Vi skal spille på flest mulig strenger og samarbeider gjerne med andre bransjer for å nå våre mål. Skulle det være en dagligvarebutikk, for å nevne et eksempel, er vi ikke fremmed for å samarbeide med en slik bransje, sier en entusiastisk Svein Asbjørnsen.

- Og starten på 2013 svarer også til forventingene?
- Ja. Det vil jeg si. Vi ligger akkurat passe foran det vi presterte på samme tid i fjor, så det lover godt for resten av dette året.